Nevladine organizacije: Analiza velikosrpske himne „Bože pravde“

2
1819

Kao crvena nit kroz njihovu takozvanu himnu provlači se molba Bogu da ih hrani i brani. Umesto da zasuču rukave i rade, ovi lenjivci traže da ih hrani neko drugi. A kada traže da ih taj njihov Bog brani, misle na odbranu od njihovih svima poznatih zločina, stoji u analizi (veliko)srpske himne „Bože pravde“ koju su napravile poznate nevladine organizacije

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas.

Već iz naslova i prve strofe očigledno je kako ovo pleme koje sebe naziva narodom pravdu traži od nekog njihovog Boga, umesto da je traži od našeg pravosuđa više puta reformisanog po najvišim evropskim standardima. A to što ih je taj njihov Bog više puta spasao od propasti jeste dokaz da to nije Bog nego đavo, jer im je samo on do sad pomagao i spasavao od zaslužene kazne za njihova svima poznata zlodela. Ali ovaj vek je vek naše pravde, a naša pravdu sprovodi sud u Hagu, a tamo im ni đavo ni Bog nije od pomoći.

Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani,
srpske zemlje, srpski rod!

Ova strofa otkriva ambicije rulje koja sebe naziva Srbima. Šta će njima brod kad nemaju more? Znači oni žele da imaju more ili čak možda okean, a to opet znači da žele da pokore sve države koje imaju izlaz na more ili okeane. Svi znaju za uspehe njihovih plivača i vaterpolista, ali to nisu vaterpolisti i plivači, nego specijalne četničke snage koje pripremaju desante na države sa izlazom na more i okeane. Imaju oni neke reke koje ih redovno plave zahvaljujući merama naše vlade za odbranu od poplava, ali to je samo maska.

Da Vas podsetimo:  Petrijin venac oko broja 1

U drugom delu ove strofe traže da ih hrani taj njihov Bog, umesto da to čine naši trgovinski lanci po najnovijim GMO standardima. Eto još jednog dokaza koliko su zaostali jer ne žele da prihvate najviše evropske i svetske vrednosti. Žale se na grad koji im uništava letinu, ali dobro mi znamo da protivgradne rakete čuvaju u slučaju da ih naš NATO opet bombarduje, jer su tim raketama i gađali naše avione, pa su naši piloti patili od stresa.

Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad,
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.

Dobro je poznato da se oni slože samo kada treba da ratuju. A to što nisu naveli na koji grad misle je dokaz da to može biti bilo koji grad na svetu. Time je potpuno ogoljena njihova velikosrpska, to jest ekspanzionistička politika.

Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge zlatan plod,
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

„Zlatni plod“ njihove sloga može biti samo plen iz rata i sledstveno tome pljačke. I opet traže da ih taj njihov Bog hrani, jer oni su večito gladni tuđeg bogatstva i zemlje. Bolje im je da promene svest i da počnu svi da rade za pravičnu nadoknadu koju smo im odredili i još obezbedili pelene putem stranih investicija, što dokazuje koliko smo humani.

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo
polje, njivu, grad i dom!

Ovde bi se čak dalo pomisliti da se kaju zbog mnogobrojnih zlodela koje su počinili, ali bi to bilo pogrešno jer im je čelo „vedro“ upravo zbog načinjenih zločina. A kada traže blagoslov za sela, njive grad i dom, tu oni zapravo misle da se blagoslovi njihova otimačina tuđih sela, polja, njiva, gradova i domova.

Da Vas podsetimo:  Doći će žuti ljudi, Srbija će postati srećna zemlja

Kad nastupe borbe dani
k’ pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

E ova strofa je najbolji dokaz agresivnost, genocidnosti i razbojništva ove rulje koja sebe naziva narodom. „Kad nastupe borbe dani“, za te dane oni žive, da ratuju i pobeđuju čak i jače od sebe, što je neoprostivo, umesto da se lepo predaju i čekaju da ih drugi oslobode. A „srpske zemlje“ je očigledan dokaz njihovih ekspanzionističkih i genocidnih namera. Koje su to srpske zemlje? Znajući ih kroz istoriju, nemaju oni samo pretenziju na susedne zemlje, nego sve zemlje na ovoj planeti, pa čak i druge planete u vasioni, jer je još pre nekoliko godina najavljeno da razvijaju svemirski program. Boja njihove zastave to takođe potvrđuje. Prvo je crvena kao krv njihovih žrtava, pa bela kao predaja onih koje su pokorili i onda plava kao dokaz njihove želje da pokore celu planetu, jer je ona plave boje. „Nebeski narod“ kako sebe nazivaju je još jedan dokaz njihove želje da pokore nebo, tojest vasionu. Takođe boje njihove zastave su iste kao kod ruske, a dobro se zna ko su i šta su Rusi, kao što se zna ko su i šta su Srbi.

Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!

Naivni bi pomislili da ovde oni misle na sopstveni grob, ali to je skroz pogrešno. Oni misle na grob onih koje su tokom svih ovih vekova pobili, a nova slava je namera da te zločine ponove kada dođe novo doba. I opet prizivaju tog njihovog Boga da im pomogne.

Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

Da Vas podsetimo:  Hilandarski medicinski kodeks: Ovako su se srpski lekari u srednjem veku borili protiv zaraza i bolesti

Koja je to srpska otadžbina? Od kad se računa tih pet vekova? Ovo nije stih o prošlosti nego o njihovim budućim namerama, što znači da minimum još petsto godina nameravaju da porobljavaju i genocidišu druge narode. I normalno pošto sebe nazivaju „nebeski narod“, pomoć u tome traže od tog njihovog pravoslavnog Boga, umesto da se priklone protestantskoj veri i Veberovoj etici.

ZAKLjUČAK:

Kao crvena nit kroz njihovu takozvanu himnu provlači se molba Bogu da ih hrani i brani. Umesto da zasuču rukave i rade, ovi lenjivci traže da ih hrani neko drugi. A kada traže da ih taj njihov Bog brani, misle na odbranu od njihovih svima poznatih zločina. Samo neka se mole i gledaju rijalitije, jer jedino tada nisu opasni.

Analizu sastavile (ne)vladine organizacije:
Žene u žutom (gore) i braon (dole)
Udruga za humanitarno (ali ne i srpsko) pravo

Specijalno za S*anje stvari: Ljubiša Spasojević

stanjestvari.com

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime