Ni Crkva neće Vučića u Crnoj Gori!

0
1059
Foto: YT Screenshot

Napad na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori deo je šire ofanzive SAD i NATO na istok i Rusiju. Namera da se otumaju pravoslavni hramovi u Crnoj Gori i raspoređivanje tenkova u Poljskoj deo su iste američke strategije osvajanja istoka, tvrdi Slobodan Stojičević, autor knjige Mrežni rat protiv Srba i analitičar.

Međutim, Stojičević kaže da je Zakon o slobodi veroispovesti koji je doneo režim Mila Đukanovića samo jedan od napada koji u ovom trenutku traju na SPC i da je SPC napadnuta i iznutra od strane nekih vladika i profesora sa Bogoslovskog fakulteta. Stojičević tvrdi da je Đukanovićev potez kordiniran sa tim dešavanjima, ali i anticrkvenom medijskom kampanjom koju vode prozapadni mediji u Srbiji.

Stojičević u emisiji žestoko kritikuje uzdržanost vlasti u Beogradu i predsednika Aleksandra Vučića koji nisu pružili podršku Srbima u Crnoj Gori niti povukli mere protiv Crne Gore zbog progona SPC i njenih vernika. On kaže da je Srbija mogla da povuče čitav niz mera pa sve do zahtevanja sednice Saveta bezbednosti jer je situacija u Crnoj Gori dramatična.

Stojičević smatra da je paljenje zastave ispred ambasade  Crne Gore deo mrežnog napada na Srbije i da je to odrađeno kako bi se skrenula pažnja javnosti sa dešavanja u Crnoj Gori.  On kaže da mu sukob državnika Srbije i Crne Gore, nakon paljenja zastave u Beogradu, deluje kao najobičnija predstava.

Stojičević kaže da i pored izjava potpredsednika Dume Sergeja Baburina i patrijarha RPC Kirila koji su kritikovali crnogorski režim nije realno da se Moskva aktivnije uključi u odbranu SPC u Crnoj Gori ukoliko to predhodno ne krene Srbija i Aleksandar Vučić da rade.

– Sa strane srpskih vlasti mi ne vidimo logično ponašanje. Mi ovde ne vidimo ni razumnu ljutnju, a kamoli bes što je napadnut naš narod – kaže Stojičević.

Da Vas podsetimo:  Dragan Petrović - U toku je sudbonosna borba protiv sistema duboke države!

Stojičević u emisiji analizira držanje SAD i Vatikana u dešavanjima u Crnoj Gori, kao i reakciju SPC i pojedinih vladika.  Takođe on objašnjava na koji način Rusija štiti svoju crkvu od američkih mrežnih napada. 

HelmCast Produkcija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime