Ni Đilas, ni Vučić ne smeju prekrajati izbornu volju građana

1
76

Polednjih dana, Aleksandar Vučić i Dragan Đilas pokušavaju privatnim dogovorima da tumače i politički prekombinuju iskazanu izbornu volju građana i građanki Beograda. Smatramo da je ovo nastavak trenda uzurpacije političkog procesa koji dodatno zabrinjava imajući u vidu atmosferu nesigurnosti izazvanu brojnim nepravilnostima tokom izbornog procesa.

Pokret Ne davimo Beograd poručuje da ne mogu dva čoveka, krojiti sudbinu Beograđana iza zatvorenih vrata. Ne mogu privatni dogovori biti zamena za izborni proces.

Smatramo da je najpre neophodno obezbediti da se završi proces brojanja glasova i razmatranja prigovora, a onda i ponoviti izbore na mestima na kojima je došlo do povrede procedura, kako bi se znalo kakava je raspodela mandata u gradskoj skupštini. Novi izbori se raspisuju tek onda kada niko ne može da obezbedi većinu za formiranje nove gradske vlasti, na osnovu razgovora i procedure, ne na osnovu procene pojedinačnih aktera.

Podsećamo, Skupština grada Beograda je predstavnički organ koji vrši osnovne funkcije lokalne vlasti i ima 110 odbornika koji se biraju na periodičnim izborima koji se raspisuju kada se ispune zakonski uslovi za to. Izbori se ne raspisuju zato što nekome ne odgovaraju rezultati i ne ponavljaju onoliko puta koliko je potrebno da se dobiju željeni rezultati.

https://nedavimobeograd.rs/

1 KOMENTAR

  1. BOZE..DAL IMA ZEMLJE NA SVETU SEM NASE DA PREDSEDNIK DRZAVE KAZE I TO STOTINAMA PUTA PONOVI DA JE DJILAS LOPOV I DA JE UKRAO PREKO 600MILIONA EVRA I STAVIO NA NEKA OSTRVA,,U NORMALNOJ ZEMLJI PREDSEDNIK TO NEBI SMEO DA PRICA A U NASOJ ZEMLJI ONI SE NORMALNO SASTAJU…ZAKLJUCAK JE JASAN

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime