Niče osam novih aerodroma u regionu

0
920

Aerodrom u Tivtu (FOTO Moja Hercegovina)Region će ove godine postati bogatiji za mnogo infrastrukturnih objekata u vazdušnom prevozu. Kako piše Poslovni dnevnik, Crna Gora planira da napravi aerodrom u Nikšiću, Bosna i Hercegovina u Bihaću, Srbija u Novom Sadu i Užicu, Makedonija u Štipu.

Navodi se i da će do kraja godine u promet će biti pušten novi aerodrom Zagreb, kapaciteta pet miliona putnika, što je investicija vrijedna više od 330 miliona evra.

Ove godine bi trebalo da počnu radovi i na aerodromu na Rabu. Iako je riječ o realativno malom ostrvu u sjevernom Jadranu, najavljuje se da bi taj aerodrom trebalo da ima kapacitet od 200.000 putnika godišnje, što je na nivou Rijeke. U aerodrom na Rabu planirano je ulaganje do 60 miliona evra.

Dnevnik podsjeća da Crna Gora ima turistički aerodrom u Tivtu i poslovni u Podgorici. Slovenija ima dva ozbiljna uzletišta, BiH u Sarajevu i Mostaru (postoje uzletišta u Banjaluci i Tuzli), a Srbija samo Beograd, iako se svako malo pokušava revitalizuje i Niš, a zanimljiv projekat je napravljen i u Kraljevu.

Makedonija je oba aerodroma, Skoplje i Ohrid, dala u koncesiju turskom operateru TAV-u.

Moja Hercegovina

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime