Nije dozvoljen pomen i polaganje vijenca prvoj žrtvi agresije

0
909

Pripadnici Vojske Crne Gore u kasarni u Danilovgradu jutros nisu dozvolili da na mjestu na kojem je prije 20 godine život izgubila prva žrtva NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije bude služen pomen i položen vijenac.

Pripadnik Vojske Savezne Republike Jugoslavije Saša Stajić iz Beograda bio je prva žrtva NATO agresije na tadašnju SRJ. On je poginuo na današnji dan 1999. godine prilikom bombardovanja kasarne u Danilovgradu, gdje je služio redovnu vojsku.

Sveštenik Željko Ćalić, predstavnici Crkvne opštine Danilovgrad i Udruženja „Bijeli Pavle“ jutros su namjeravali da posjete mjesto Stajićeve pogibije, gdje bi bio služen pomen, zapaljene svijeće i položen vijenac.

Pripadnik Vojska Crne Gore koji je zatvorio kapiju kasarne „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu pred okupljenima nije obrazložio zbog čega ne mogu ući u kasarnu.

On je naveo da su ranije jutros dozvolili Stajićevim roditeljima da polože cvijeće na mjesto na kom je izgubio život.

I u kasarni „Masline“ delegaciji Nove srpske demokratije, roditeljima poginulih, vojnim veteranima, borcima sa Košara danas nije dozvoljeno da polože vijenac na spomenik žrtvama NATO agresije, rekao je Srni poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Vučurović, koji je i potpredsjednik Nove srpske demokratije, napomenuo je da je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković još jednom zabranio da se u kasarnama Vojske Crne Gore oda pošta vojnicima koji su poginuli u agresiji NATO saveza 1999. godine.

Izvor: RTRS, Srna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime