Boris Tadić: Nije istina da je Skupština prekidala rad u mom mandatu

0
1654

Predsednik SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je laž da je u vreme njegovih mandata prekidan rad Skupštine Srbije.

„Skupštinske aktivnosti nisu nikada prekidane u vreme mojih mandata i nastavljale su da rade i tokom kampanja za predsedničke izbore, jer je Skupština legitiman predstavnik građana i zakonodavni organ vlasti koji ne sme da prekine zasednja tokom izborne kampanje“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Beogradu.

vucic-tadic-srbijadanas
Vučić i Tadić

On je kazao da su izbori redovno stanje, a institucije u Srbiji u svakoj demokratskoj zemlji sveta prekidaju svoj rad samo u vanrednim političkim okolnostima.

„Tu se krije čitava strategija Aleksandra Vučića, koji uvodeći konstantno sistem vanrednih uprava u Srbiji proizvodi enormne tenzije među građanima, stvarajući utisak da se nalazimo u vanrednim okolnostima u kojima samo jedna vlast može da vrši funkciju upravljanja zemlje, što je takođe laž“, rekao je Tadić.

On je naveo da je „laž osnova vladanja Aleksandra Vučića, obmanjivanje građana uz zloupotrebu medija i uz strahovite pritiske koji se vrše na novinare čime se guši demokratija u Srbiji“.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković 1. marta je odmah na početku redovnog prolećnog zasedanja, tokom utvrđivanja dnevnog reda, odredila pauzu u radu parlamenta sve dok se ne završe izbori za predsednika Srbije, koji su raspisani za 2. april.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime