Nije Vučiću lako

2
293

Verovatno ste nekada u životu bili u situaciji da neko stane u vašu zaštitu i da vas na neki način od nekoga brani ali da vam načinom na koji vas brani nanosi više štete nego koristi, pa otuda i ona izreka – Nemoj više da me braniš, molim te.

Ne samo beogradski dživdžani na granama, nego i svi u Srbiji znamo kako Informer i slični režimski mediji nekritički i ulizički brane lik i delo aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ta činjenica poznata je i i van granica Srbije, od Evropske unije do pacifičke obale Amerike, računajući i staf od najviših činova do kafe kuvarice u svim komandnim centrima NATO.

Lakovernim Srbima i ostalim građanima Srbije lako je prodavati fore i fazone, ali svi koji po svetu donose neke odluke koje se tiču statusa i odnosa u međunarodnoj zajednici ne nasedaju na jeftinu propagandu i ono što u Srbiji objavljuju režimski mediji stavljaju na dušu njihovom jedinom glavnom uredniku, a svi znamo ko je to.

Elem, kada već pomenuti Informer (a to je ono što se prodaje na trafikama a nije novina) objavi naslovnu stranu sa tvrdnjom da je Ukrajina napala Rusiju, onda to nije samo Fake news (lažna vest), nego i mnogo veća budalaština.

Poznato je da aktuelni predsednik Srbije na spoljno-političkom planu vodi politiku sedenja na dve stolice tj. i Rusija i EU/SAD, mada bi se u njegovom slučaju moglo reći i sedenje na tri stolice ako se setimo prijatelja Si Đinpinga i dobranog zaduživanja kreditima koji stižu iz Kine.

Imali smo u novijoj istoriji Srbije, tačnije u vreme predsednikovanja Borisa Tadića, zagovaranje politike i Kosovo i EU, pa znamo kako se to završilo.

Ima nekih političara u Srbiji koji nikako da shvate da u izrazito polarizovanom svetu nema istovremenog sedenja na dve stolice i da u neka teška vremena treba doneti i neke teške odluke.

Da Vas podsetimo:  O etici, moralu i Kusturici

Dok aktuelni predsednik Srbije pokušava da hladnom glavom razmisli šta mu je činiti, kako sačuvati Srbiju u globalnom konfliktu u kome ona ne učestvuje ali se od nje traži izjašnjenje kojem carstvu će se privoleti, sa izvesnim vrlo teškim i pogubnim posledicama šta god odlučila, na naslovnici režimskog tabloida domaćoj i inostranoj javnosti plasira se niz lažnih vesti da je „Ukrajina napala Rusiju“ te da „Amerikanci guraju svet u haos“.

Tu je i tvrdnja „Ratni horor: Arteljerija nasumice gađa čak i vrtiće, škole, bolnice“ mada se ne navodi čija je artiljerija a čiji vrtići.

Pa to kao Ukrajinci kod Rostova ušli celih 150 metara u rusku teritoriju, a evo Rusi već sutradan osvanuli pred Kijevom. Priča toliko slična onoj kojom je Hitler opravdao početak napada na Poljsku, čime je kako se ispostavilo počeo i Drugi svetski rat, jer su Poljaci navodno ušli na nemačku teritoriju nepunih 5 kilometara i napali nemačku lokalnu pograničnu radio stanicu Glajvic (danas Gljivice u Poljskoj).

Pa sad Vučiću izvoli i objasni šta to objavljuje srpska štampa pod tvojom kontrolom i čime truje domaću i inostranu javnost, a naročito se pripremi da sledeći put sedeći na hoklici ispred predsednika SAD objasniš kako to „Amerikanci teraju svet u haos“, pre nego što ti bude saopšteno koji je poslednji datum za priznanje Kosova.

https://www.ozonpress.net/

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime