Nikad brže „odštampana“ novčanica…

4
2575

Kolika je nemaština u bogatoj Srbiji, pokazuje intersovanje građana za 3000 dinara koje im daruje predsedsednik (vidi se na „najbrže odštampanoj „novčanici“ koja se širi po drštvenim mrežama) ali i redovi u tržnim centrima za vakcinisanje.

Srbija je toliko bogata zemlja da rasipa pare iz budžete kao dobar dan. Svaki drugi dan predsednik Srbije najavljuje novu novčanu pomoć. Neverovatno koliko nam dobro ide da imamo para pa nam se rasipa iz svih kesa.

Najnovija priča oko nagrada za one koji su se vakcinisali razbesnela je građane Srbije. Predsednik je pričao da smo mi jako cenjeni u svetu zato dobijamo vakcine te iste imamo i da delimo. Sve mi se čini da ova priča ima drugu pozadinu ali da sad ne bude antivakvinaška priča nego upravo priča o diskriminaciji i „novoj novčanici“ od 3000 za koju građani Srbije mogu međusobno i da se poubijaju. Ova priča predsednika može da dovede i do građanskog rata samo oni toga nisu svesni.

Svestan je Vučko koliko mu je narod bedan, zato je i stavio cenu, cenu koja ladno govori koliko vredi život jednog čoveka u Srbiji. Priznajem, mnogo je pametan.

Ali nije računao da je to diskriminaciji. Vakcinisanje je svakako naš lični izbor da li hoćemo ili nećemo. Zašto terati narod da to radi ako je vakcina slobodan izbor. Zašto 3000 dinara. Šta se tu krije.

Treća faza ispitivanja se bliži kraju, rezultati dosta traljavi, pa zbog svega toga panika i davanje po tri ,,črvene,,.

Možda predsednik želi da bude kao bog da ima mogućnost da se hvali po svetu kako je on jedini pored Izraela  uspeo da natera svoje građane da se vakcinišu pa makar i dao 3000 dinara. Šta je stvarno istina.

Da Vas podsetimo:  Biram bojkot i poštovanje načelnosti u politici

Ma čudan smo mi narod za ovu „novu novčanicu „ od 3000 bi prodali sebe. Poslednja dva dana narod se organizuje autobusima da bi došli do TC Ušće da primi vakcinu zato što Vesić daje vaučere u iznosu od 3000 za šoping u istom tržnom centaru. Užas šta je to i dokle je to došlo da se narod prodaje za tri hiljade dinara. Zar nije vakcinisanje slobodan izbor. Pa zašto onda novcem koji se deli iz praznog budžeta povećati broj vakcinisanih.

Pustite narodu na volju da odluči hoćeli ili neće  se vakcinisati. Ovako ispadamo pred svetom mnogo bedniji nego što jesmo a jesmo bedni ako se utrkujemo ko će pre do  vakcine za 3000 dinara. Pa svi vam se smeju gospodine predsedniče samo niko neće direktno da vam kaže.

Za korene
Antigona

4 KOMENTARA

 1. Antigona, a nije Sofokle.Lako je pričati o siromaštvu, iz ugla suviška. Ide toplije vreme, a nemam patike, a nemam dve, letnje košulje. Šta ću pre. Puca mi glava od bolova, a nemam za lek protiv bolova. Molim boga da me ne zaboli, zub, jer, vađenje nije besplatno. Šta ću pre. Gledam, narod od jutros po odeći, osiromašio, i ja, u sakou od maturske večeri, iz 1990.godine,u dubokim cipelama iz Lidla, od kojih su mi proradile proširene vene, pa kukam od bolova. Jer, šta ću pre, sa Vučićevih 3000.dinara. S poštovanjem i svako dobro.

 2. Kad bi se, ja pitao, što, da ne, na novčanici od tri hiljade dinara .Uvaženi, predsednik svakako zaslužuje. Kad je rastrošiš, pa ti vrate, kusur, u marketu pa ne možeš da je potrošiš, ko u Titovo vreme. Vreme standarda, i blagostanja, procvat, kakvog nema u regionu. Pristojne plate i penzije, godina 2026.-ta.

 3. Може ово бити инсценирано као што је било и на сајму – редови
  СНС и осталих коалиционих “заљубљеника“, ради утиска и
  предизборне кампање која почиње обиласком села ради вакцинације
  сеоског живља од стране АВ и његовње путујуће позоришне трупе.
  У редовима могу бити и вакцинисани, само статисти ради општег
  уитиска!
  Такав “ред“ је био и на сајму, па ипак – далеко смо од “колективног
  имунитета“!
  У ходнику, сали за “вакцинисање“, видимо групе у “белим“ мантилима,
  групе “пацијената“, који жаморе, и, очигледно, у пози за УСЛИКАВАЊЕ,
  а само – једну очигледну вакцинацију у крупном плану?!
  Наравно, није искључено да је било и вакцинисаних, премда се из
  виђеног нико не гура, и не стиче се утисак да су ти што стоје у реду
  “пали“ на 3000 динара, нити да им је то финансијко – “Бити ил` не бити!“
  Нигде у реду се не виде “бескућници“, илити “СОЦИЈАЛЦИ“,
  – очигледна сиротиња која би похрлила ради тих 3000 динара!
  Општи утисак:
  УРЕДНО ОРГАНИЗОВАНА “МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА“ ОД
  СТРАНЕ СНС-оваца!
  По 3000 су добили сви који су били у “реду за вакцинацију“,
  за улогу статиста!
  https://www.youtube.com/watch?v=yCVsOieILhA&t=7s

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime