Nikada lakši izbor

4
221
Foto: Predrag Trokicić

Pre tačno šest meseci, usred jednog od najgorih i najmasovnijih pandemijskih talasa, na ovom mestu smo zaključili da „umesto da krene u snažnu i odlučnu kampanju vakcinacije, režim flertuje sa antivakserima, stvara svoje marionetske antivakserske pokrete i generalno se bavi stvarima koje jedino i zna da radi – predizbornim marifetlucima i propagandnim smicalicama.“

Danas nema nikakve sumnje da je ovaj zaključak bio ispravan. Na čelu liste „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“ ne nalazi se ni dr Predrag Kon, ni dr Branislav Tiodorović – dakle, niko od članova Kriznog štaba koji su se (šta god im se inače moglo prebaciti) jasno i nedvosmisleno zalagali za vakcinaciju, ali i za uvođenje strožih protivpandemijskih mera i vakcinalnih pasoša. Ove figure poslužile su samo kao žrtveni jarci – na njih je prebačena sva „krivica“ i negativan publicitet zbog nepopularnih mera, a u jednom trenutku su čak svesno ostavljeni na milost i nemilost bezumnoj antivakserskoj rulji.

Na čelu Vučićeve liste nije se našla čak ni „poslušna“ Darija Kisić Tepavčević, autorka besmrtnog bisera o svakoj porodici kao sopstvenom kriznom štabu. Iako se u međuvremenu otvoreno stranački opredelila i usvojila mnoge manire svojih iskusnijih stranačkih kolega, Kisić Tepavčević se ipak, nesumnjivo, dosledno zalagala za vakcinaciju, a to joj je u predizbornoj situaciji zapravo neoprostiv minus.

Umesto toga, na čelu Vučićeve liste, našla se dr Danica Grujičić, osoba koja je od početka pandemijske krize ponosno širila najgore antivakserske budalaštine, izmišljotine i laži, i koja to još uvek čini. Njen pajtos, dr Branimir Nestorović, poznati antivakserski šarlatan, koji je na početku pandemije pričao o „najsmešnijem virusu“, samo da bi se kasnije ispostavilo da je to najmanje luda stvar u koju veruje, u poslednjem trenutku je prekomandovan u koaliciju naprednjačkih monarhista i očajne ekstremno desne partije koja je očigledno spremna da učini sve samo da ponovo uđe u parlament. Manje je bitno šta ova prekomanda govori o ovoj koaliciji i njenom opozicionom statusu; mnogo je bitnije šta ona govori o činjenici da je vlast tokom čitave pandemije negovala i popularizovala „svoje“ antivaksere, koje sada može strateški da rasporedi na punktove na kojima joj je to iz taktičkih razloga zgodno.1

Da Vas podsetimo:  Naši sveštenici i monasi, poslednja linija odbrane Srpstva

Kada vam sutra budu rekli kako nemaju za koga da glasaju, da su svi isti, da je svejedno ko će pobediti – podsetite ih na činjenicu da je režim sve vreme promovisao najgore antivakserske šarlatane i da je na kraju iza njih eksplicitno i stao. Podsetite ih na činjenicu da je između ostalog i zbog ovih štetočina, ali i zbog režimske nespremnosti da se preduzmu neophodne mere, Srbija u vrhu po broju viška umrlih tokom pandemije. Podsetite ih da je u pitanju masovni zločin za koji će jednog dana odgovorni morati da polože račune. Konačno, podsetite ih da mogu da glasaju za predsedničku kandidatkinju koja se sve vreme, dosledno i nedvosmisleno zalagala za vakcinaciju, za ozbiljnije i promišljenije protivpandemijske mere, za uvažavanje nauke, razuma i stručnosti, a iznad svega za brigu o ljudskom zdravlju i dobrobiti.

Izbor nikada nije bio lakši.

autor:RASTISLAV DINIĆ

https://pescanik.net/

4 KOMENTARA

 1. Уопште не разумем шта је писац хтео да каже: владини антиваксери и владини послушници и на крају научница за коју треба гласати. Људи су према новинама које су за кратко време направљене неповерљиви. Има око нас доста примера да су се вакцинисани, брзо после примљене вакцине разболели и стигли до болнице. Због чега млади спортисти после вакцинације падају ко покошени на утакмицама? Шта се дешава са плодом будуће мајке ако се вакцинише са непровереном вакцином? Шта се дешава са људима који имају аутоимуне болести, да ли смеју да приме вакцине, итд, итд.
  Недоумица колико хоћете.Зашто по сваку цену вакцинисати децу од 5 до 12 година, кад се знало да они нису животно угрожени од вируса?? Зашто Бил Гејстс није вакцинисао своју децу? Какве вакцине добијају политичари који се сликају испред камера: плацебо или праве?

 2. Rastislave,to svojoj familiji možeš da kažeš da su rulja. Ja nisam primio OVU vakcinu,niti ću da dozvolim,da to neprovereno,i na brzinu sklepano njesra udje u moj organizam. Jel ti jasno Rastislave? Moš misliti? Rastislav? Paljba bre!!!

 3. E ako je sa autor sa pescanika onda je sve jasno! Za njih pise skup autora sa stavovima od zla oca i jos gore matere. Za njih su svi koji nisu na sorosevom spisku sarlatani, zlikovci, ili zlocinci….provereno u krugu dvojke.

 4. Nije mi jasno, da li je autor teksta Rastislav Dinić, liječnik specijalista virologije, politolog ili novinar.
  Nije istinita poslovica da su „poslije bitke svi generali u pravu “ ! Neki generali su glupi i ponovno bi napravili iste ili još gore greške, i opet izgubili bitku. Poslije dvije godine borbe sa pandemijom Covid 19 , došlo se do nekih nepobitnih saznanja, na osnovu kojih, predstava u crno – bijeloj tehnici više nije prihvatljiva. Upravo nam Dinić, cijelu stvar koju smo svi zajedno prošli, prikaxuje crno – bijelo. CRNI su : glupi i neobrazovani antivakseri, liječnici koji im daju za pravo, oni koji sumljaju u vakcinu, oni koji tvrde da je virus stvoren u laboratoriju, oni koji odbijaju da bespogovorno rade po uputstvima SZO, oni koji u zdravstvenoj propusnici vide napad na ljudsku slobodu, oni koji su protiv obaveznog cijepljenja , oni koji se usudjuju brojati umrle od cijepiva, oni koji matematički pokazuju efekte zatvaranja i ograničenja kretanja, naročito su „crni“ oni koji nisu antivakseri, ali sumljaju i odbijaju cijepivo protiv Covid 19, oni koji su se usudili primjetiti da u vrijeme Covida 19, više nitko ne umire od raka, kardiovaskularnih bolesti, općenito od drugih bolesti……
  Poslije dvije godine, sasvim sigurno znamo da je virus izašao iz labaratorije, da je protokol koji je postavila SZO za liječenje virusa bio krajnje pogrešan i da je pridonio smrti velikog broja pacijenata,
  da je naredba ili sugestija SZO da se ne vrše obdukcije nad umrlim, takodjer umnozila broj umrlih, da je broj umrlih od same vakcine nepojmljivo visok u odnosu na vakcine iz prethodog razdoblja, da ima i onih koji su postali teški invalidi od same vakcine, da su različiti nivoi ograničenja kretanja ili karantene dali priblizno iste rezultate……….itd.itd. Kakav je pravni aspekt obaveze cijepljenja i zabrane kretanja i kakav presedan moze stvoriti, ostavio bi nekom pravniku da obijasni. Tko ste Vi, Rastislave Diniću, da etiketirate dr. Danicu Grujčić i njenog “ pajtosa “ dr.Branimira Nestorovića “ antivakserskog šarlatana koji je u posljednjem trenutku prekomandovan u koaliciju naprednjačke monarhiste i očajno estremno desne partije koja je očigledno spremna da učini sve samo da ponovno udje u parlament “ !
  Upitna je i ova politološka analiza. Da li itko mlati i prekomanduje dr. Branislava Nestorovića ?? Da li su MONARHISTI u koaliciji sa SNS ??? Da li su isti „ekstremno desna partija ??? Kada su to oni prije bili u parlamentu, ukoliko sada sve čine da “ ponovno udju u parlament “ ??? Šta ima čudno ukoliko netko tko učestvuje na izborima, čini sve ( što je dozvoljeno) da udje u parlament??? Koji bi bio smisao učešća na izborima, ukoliko se ne čini sve da bi se ušlo u patlament ???

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime