NIKO NE MOŽE DA PRIĐE DODIKU: Evo čime raspolaže Srpska!

0
765

dodikMinistar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručuje da policija Republike Srpske može da zaštiti predsednika Milorada Dodika od bilo koga, te da radi na njegovom obezbeđenju u skladu sa svim propisima.

“Što se tiče mogućnosti ugrožavanja predsednika, uvek postoje takve informacije, kao i prema svim predsednicima država i republika, ali mi smo apsolutno sigurni da možemo da ga zaštitimo od svih vrsta ugrožavanja, sa bilo koje strane”, istakao je Lukač u intervjuu Srni.

Ocenio je da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi predsednik Srpske mogao završiti kao Muamer Gadafi ili Sadam Husein – “neprimerena i da nema veze sa stvarnošću”.

“Mislim da je Bakir Izetbegović napravio `autogol` poredeći predsednika Dodika i Gadafija, koji je završio na jedan brutalan način. Siguran sam da se to, ni u kom slučaju, ne može desiti predsedniku Republike Srpske. Pokušaj unošenja takvog straha među srpski narod je apsolutno neprimeren i sigurno neće proći”, naveo je Lukač.

On nije želeo da komentariše najave ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da bi predsednik Srpske mogao da bude uhapšen ukoliko se ne odazove pozivu na saslušanje u Tužilaštvu BiH, ističući da u zadnje vreme Mektić priča mnogo toga što ne bi trebalo da bude posao tog ministarstva.

“Tužilaštva i policija, mislim tu i na Sipu, imaju svoje nadležnosti. Ne bih hteo da komentarišem njegove navode, jer nema potrebe da se mešam u posao drugih institucija. Nikad to nisam radio i nemam nameru ni u buduće”, rekao je Lukač.

Ocenio je da je saradnja MUP-a Srpske sa ostalim bezbednosnim agencijama u BiH “na zadovoljavajućem nivou”, te da “ne može da izdvoji biko koga posebno s kim MUP Srpske nema apsolutno nikakvu saradnju”.

Da Vas podsetimo:  Muškarac u Vršcu pretukao devojku i njenu majku, pa se razneo bombom

Lukač je naveo da sve agencije u BiH moraju da sarađuju, pogotovo kada je reč o borbi protiv terorizma, i upozorava da se u Federaciji BiH širi pokret koji je svuda u svetu i Evropi participiran kao teroristički.

“Ukoliko se zajednički na tome ne bude radilo, BiH može imati mnogo većih problema sa pripadnicima vehabijskog pokreta koji su uglavnom bili izvršioci terorističkih akata. Već postoje podaci da se više od sto ljudi vratilo sa sirijskog ratišta u BiH. Reč je upravo o pripadnicima vehabijskog pokreta koji su regrutovani u BiH u raznim paradžematima”, precizirao je Lukač za Srnu.

Naglasio je da je borba protiv terorizma stalan proces u kojem MUP Srpske najviše sarađuje sa SAD, čiji su instruktori u kontinuitetu prisutni sa specijalnim jedinicama MUP-a Srpske.

“Ubuduće ćemo u taj proces mnogo više staviti naše jedinice za podršku i sigurno da možemo da se nosimo sa svim terorističkim aktivnostima i onim grupama koje bi pokušale neke terorističke akte na teritoriji Republike Srpske”.

oslobodjenje.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime