Niko ne sme da objavi prave podatke ni 20 godina posle “Oluje“

1
1689

Navršilo se dvadeset godina od jednog od najvećih zločina nad čovečnošću i progona srpskog naroda sa prostora koji naseljava gotovo od vremena kada istorija počinje zvanično da se beleži. Zločinačka akcija hrvatske vojske devedesetih godina, poznata kao „Oluja“ ni danas nije rasvetljena do kraja kao ni politika i model po kome je vršen genocid nad Srbima u tom delu Evrope, danas hrvatskoj državi. Srbi su proterivani, ubijani, zlostavljani mučki i podmuklo kako se gotovo ne pamti da se nad čovekom vršio zločin sve dok su god bili dostupni progoniteljima.

Slobodan-Jarcevic-KM-Novine
Bivši ministar republike Srpske Krajine – Slobodan Jarčević / Foto: Stevo Mrđen / KM Novine

Izbeglice su iz kolona izvlačene, muškarci često ubijani na licu mesta, žene streljane ili prebijane. Ni avijacija ih nije štedela. U samo jednom napadu hrvatskog ratnog vazduhoplovstva na kolonu Srba u zbegu, zbrisana je gotovo čitava porodica.

O tim danima i podacima koji će nam barem donekle rasvetliti istinu o ovom istorijskom događaju, razgovarali smo sa Slobodanom Jarčevićem, diplomatom i članom vlade Republike Srpske Krajine u progonstvu, odnosno njenim ministrom inostranih poslova.

Ono što ćete čuti, do sada nije mogli naći mesto ni u svetskim ni u domaćim medijima. Grubo skrivane činjenice o posledicama progonstva Srba javno u ovom razgovoru, saznaćete po prvi put.

Jarčević je, za KM Novine, pre svega želeo da govori o onome o čemu sredstva javnog informisanja ne spominju „niti to spominju srpski državnici, ni u jednoj od srpskih država“. Na prvom mestu to je cifra prognanih Srba čiji se broj, makar samo u toj jednoj akciji umanjuje za najmanje 100 hiljada a od početka rata u Hrvatskoj pa završno sa ovim nezvaničnim krunisanjem genocida nad Srbima, prognano je barem oko 800 hiljada Srba, navodi Jarčević.

Da Vas podsetimo:  Beli i Nestorović - sličnosti i razlike

Deo ovih podataka je u jednom trenutku iznesen u javnost a od tada postaje strogo skrivan u čemu učestvuju sve vlade Zapada od Amerike, preko EU pa do Australije ali i institucija od (doduše sve manje) svetskog uticaja – Ujedinjene nacije koje su odbile da potvrde bilo kakav broj raseljenih Srba.

Odbijanje da podaci i dokazi o zločinima nad Srbima budu javno izneseni, nedvosmisleno govore o namernom zataškavanju i prikrivanju ovog masovnog ratnog zločina nad Srbima koji se može okarakterisati jedino kao genocid. Ovo takođe upućuje na zaključak da su sve relevantne institucije zapadnog sveta organizovano učestvovale, savetovale, podržale ili na neki drugi način uticale da zločinačka akcija „Oluja“ uspe i svetu se prikaže kao prihvatljiva.

Uprkos naporima zapada da sprovedena akcija postane održivo stanje to izgleda neće biti moguće. Pre svega jer je od samog početka sve zasnovano na veštačkim teorijama i prikazima koji istorijski ne mogu biti održivi. Upravo u tome jeste nada u vaskrsenje Republike Srpske Krajine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, kako se jedna grupa „učenih katolika iz Dalmacije javila vladi Republike Srpske Krajine u progonstvu, tako su naveli da su oni svesni da je hrvatska nacija veštačka tvorevina te da će aktuelno raditi na tome da to i dokažu“ kaže Jarčević po prvi put za jedan medij.

Takođe, pre dve godine, vlada RSK je na sednici odlučila da pripoji krajeve Dalmacije sa ostrvima teritoriji RSK za šta ima i punu podršku ovih katolika i poručuju svim žiteljima ove prognane srpske zemlje da ne gube veru i da je živa i realna nada da će Republika Srpska Krajina vaskrsnuti i da na to nećemo čekati u nedogled.

Razgovor vodio: Stevo Mrđen

Da Vas podsetimo:  Ko će biti predsednički kandidat opozicije

Pripremio: Ivan Maksimović

Izvor: KM Novine

1 KOMENTAR

  1. Велики поздрав пријатељу Слободану ,на овоме што чини за наш Србски народ и истину о томе шта нам се дешавало у Павелићевој ,НДХ-Независној Држави Хрватској до нове Туђманове, НДХ-Неовисне Државе Хрватске, све до данашњих дана, а и даље се наставља под Окупацијском чизмом Е“U“ROPSKE’-БЕЗ АЛТЕРНАТИВЕ, И САД-НАТО ПЛАШТОМ.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime