Nikola Nedeljković uskoro na slobodi

0
99

Ne mogu još da verujem, advokatica nam je kratko javila da su mu smanjili kaznu, jedva čekam da ga zagrlim, rekla je Marija Jovanović, sestra Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, a Apelacioni sud u Prištini danas mu je smanjio kaznu i biće pušten na slobodu najkasnije do 28. decembra.

Foto: Alo

Nikolina sestra ističe da i neće biti velikog slavlja, već u krugu porodice jer je počeo veliki post, ali i da je sada najbitnije da se njen brat vrati “studijama i poslu”.

“Trebaće mu neko vreme da se privikne, ali sigurno će ga drugari čekati, stižu mi neprekidno poruke od njih. Trudićemo se da to bude u krugu porodice, počeo je veliki post, bitno da svi budemo zajedno”, kaže Marija.

O tome šta je zadesilo njenu porodicu 28. juna, kada je Nikola uhapšen od strane kosovske policije, Marija kaže da “bira da gleda s vedrije strane”.

“Hvala Bogu da je živ i zdrav, da izađe stabilan šta drugo da kažem. Otišao je da kaže ovo je moja zemlja, ovo je moja zastava, niko ne bi trebalo da završi u zatvoru zbog toga, ne daj Bože bilo kome da se to ponovi”.

O pomoći koju su imali tokom prethodnih meseci, Nikolina sestra ističe pre svega pomoć Kancelarije za KiM.

“Imali smo svu moguću pomoć, dolazio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, kao i ljudi iz kancelarije, pokrili su sve pravne troškove, pomagali kada su mama i tata išli da ga obiđu. Zaista nemam reči, hvala im od srca. Dolazila je i premijerka Brnabić, imali smo podršku”, rekla je Marija.

(Косово онлајн, 06. 12. 2022)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime