Nikola Varagić: Vučiću i onima koji su ga stvorili nije cilj da oslobode KiM, nego da od Srbije naprave logor

1
159

Ako od cele Srbije praviš logor, kako ćeš da oslobodiš iz logora Srbe na KiM? Šta je radila Vlada Srbije tokom pandemije i po čijim uputstvima i dalje sprovodi istu agendu?

Šta je smisao osnivanja Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji, ako će postojati granica između KiM i Srbije, tj. ako će to biti zajednica srpskih enklava, još preciznije – zajednica srpskih logora ili rezervata na Kosovu i Metohiji?

Nikola Varagić (Foto: Sonja Rakočević)

Zašto je režimu u Beogradu toliko važno da se formira ZSO – da li će posle toga Srbi koji žive u enklavama ili logorima na Kosovu i Metohiji imati bolje uslove za život i rad? Sve u vezi s tzv. Briselskim sporazumom je na štetu interesa Srbije.

Da li bi ZSO vodili neki od kriminalaca koji su u vođstvu i Srpske liste i na silu dovode ljude na proteste i barikade? Šta je smisao barikada i masovnih protesta u Severnoj Mitrovici i još tri opštine – ako je većina Srba tu zbog straha od pomenutih kriminalaca iz Srpske liste, jednako koliko i zbog straha od Albanaca i NATO?

Koliko Srba na KiM zaista podržava Srpsku listu? Da li će Srbima biti lakše ako žive u srpskom, a ne u albanskom logoru? Oni koji žive u četiri opštine na severu već žive u srpskom logoru koji se nalazi u albanskom logoru, a Srbi koji žive u enklavama južno od Ibra – žive samo u albanskim logorima. Svi zajedno u NATO logoru.

Da li je delovanje Srpske liste na KiM dobar primer kako bi izgledao život u Srbiji ako prođe nov predlog zakona o unutrašnjim poslovima koji želi da usvoji Vlada Srbije? Kako neko ko donosi takav zakon u Srbiji, u Beogradu, može da pomogne Srbima na KiM?!

Ako od cele Srbije praviš logor (sve Srbe stavljaš u logor), kako ćeš da oslobodiš iz logora Srbe na Kosovu i Metohiji? Šta je radila Vlada Srbije tokom pandemije i po čijim uputstvima i dalje sprovodi istu agendu?

Da Vas podsetimo:  Nе pominji Јаsеnovаc uzаlud…

Vučiću i onima koji su ga stvorili nije cilj da oslobode KiM, nego da od Srbije naprave logor, da sprovode četvrtu industrijsku revoluciju po instrukcijama Svetskog ekonomskog foruma. Vučić traži, zbog javnog mnjenja ili svojih glasača da im zamaže oči, da na KiM postoji zajednica srpskih opština i da se u tim logorima pita vlast u Beogradu, a u albanskim opštinama ili logorima da se pita vlast u Prištini ili Tirani.

Ako neprijatelji ne poštuju zakone, ugovore i dogovore u vezi KiM, ako tzv. međunarodna zajednica, tj. NATO države priznaju samo zakon jačeg, zašto se režim u Beogradu prema građanima Srbije i Ustavu i zakonima Srbije ponaša isto tako bahato, nasilnički, neotesano, kao i oni koji nam otimaju Kosovo i Metohiju i progone i ubijaju Srbe na KiM? Šta znači pozivanje da se poštuje međunarodno pravo, ako ne poštuješ prava svojih građana, zakone svoje države, i još si pravnik?! Kome se tačno žališ? Da li si se obratio tradicionalnim saveznicima Srbije?

Režim u Beogradu je toliko loš da je sad kasno za bilo kakvo „nacionalno jedinstvo“ ili neku „vladu nacionalnog spasa“. To što Srpska lista radi na KiM, SNS ne može u Srbiji – nije moguće pretiti svim građanima Srbije i naterati sve građane Srbije da dođu na miting ili protest koji organizuje SNS. Ali je to cilj SNS, zato je takav predlog novog zakona o unutrašnjim poslovima, zato se ministri Vlade Srbije druže sa Švabom, Harareom i ekipom. A neki malo i sa Grenelom.

Za sada režim u Beogradu kao uslov traži osnivanje ZSO i držaće Srbe iz četiri opštine sa severa Kosova i Metohije na barikadama i protestima sve dok se taj uslov ne ispuni, a režim u Prištini i ambasadori NATO država najavljuju da će koristiti silu da razbiju proteste i barikade.

Sasvim je moguće da će Albanci i NATO upotrebiti silu protiv Srba koji žive severno od Ibra. Šta ih sprečava? Da li će režim u Beogradu tražiti od Srpske liste da ostavi žene i decu (civile) u prvim redovima na protestima i barikadama kad albanski i NATO specijalci krenu da pucaju da bi pokazao svetu da su Srbi žrtve, kao što su ostavljeni radnici u RTS-u 1999. tokom NATO agresije? Ili će da se povuku i da odustanu od protesta i barikada i ispune zahteve Albanaca i NATO alijanse? Šta drugo režim u Beogradu može da uradi, pošto Vojska Srbije u ovom trenutku ne može da pomogne Srbima koji žive na KiM niti je režim u Beogradu spreman da ulazi u rat sa NATO? Ko bi se odazvao na mobilizaciju? Željko Mitrović i njegov sin? Da li bi nešto značio poziv patrijarha Porfirija? Voleo bih da je drugačije, ali ovog puta ne bi bilo odziva kao 1999. godine. Tad smo imali patrijarha Pavla, a Vučić je želeo da bude veći diktator od Miloševića – i uspeo je u tome.

Da Vas podsetimo:  “Pregovarač“ i njegovi pomagači

Dakle, čak i da se osnuje Zajednica srpskih opština u okviru tzv. nezavisne države Kosovo, i tako reši trenutni sukob, to će biti težak poraz Srbije, jer će te srpske opštine biti logori za Srbe koji žive na KiM. Albanci će raditi sve što mogu da život Srbima na KiM bude što teži, da bi etnički očistili KiM od Srba. U tome će imati apsolutnu podršku NATO alijanse. Istih onih koji traže da N1 dobije nacionalnu frekvenciju i Rio Tinto otvori rudnik litijuma u Srbiji.

Besmisleno je da se raspravlja oko bilo čega u vezi s tzv. Briselskim sporazumom, taj sporazum se mora odbaciti. Sve opštine na KiM su srpske, KiM je deo Srbije, trenutno pod okupacijom. Besmisleno je očekivati bilo šta dobro od vladajuće elite u Srbiji. Prvo mora da se promeni vlast u Beogradu, pa onda da se rešava problem okupacije odnosno oslobađanje Kosova i Metohije.

Pošto toga nema ni na vidiku, da živim na Kosovu i Metohiji (severno ili južno od Ibra svejedno) u ovom trenutku, i da imam ženu i decu pored mene, pripremio bih bar njihovu evakuaciju, da ne ostanu zarobljeni u logoru. Ženama i deci nije mesto u ratnoj zoni. Kao što sam napisao, besmisleno je očekivati bilo šta dobro od vlasti u Beogradu pa i predlagati organizovanu evakuaciju Srba sa KiM – to ostaje lična odluka svakog Srbina koji živi na KiM. Neko pominje dolazak dobrovoljaca iz Srbije, ali to samo može da podstakne Albance da napadnu Srbe, posebno u enklavama, i ti dobrovoljci čak i da stignu do enklava, za Srbe koji žive tamo biće kasno, osveta Albanaca biće brža. To bi se dogodilo i ako bi srpska vojska ušla na KiM. Zato je moj savet je da se sad sklone bar žene i deca.

Da Vas podsetimo:  Ko se nije prepao, taj je mnogo hrabar

Sve je izvesnije da će se pitanje Kosova i Metohije rešiti nakon rata koji će doći. Albanci i NATO žele rat, a Rusi su sve bliži pobedi u ratu protiv NATO u Ukrajini i granici sa Srbijom.

Još da se u međuvremenu u Srbiji pojavi nova vladajuća elita, da se iz Beograda proteraju NATO agenti koji sede u ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova i učenici Klausa Švaba i članovi Trilateralne komisije i sličnih tajnih i javnih organizacija iz ostalih ministarstava i državnih institucija, da se oslobode mediji… A svakako i naši saveznici zaslužuju mnogo bolje od Vulina, Dačića i sličnih…

Na kraju, bez obzira što su nam Albanci i NATO u ratu oteli Kosovo i Metohiju i taj rat nije završen, on i dalje traje, i ne ostavljaju nam izbor kad je u pitanju zaštita Srba na KiM i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, ne smemo da zaboravimo da je Kosovski zavet „monaški, a ne ratnički“. Ko to ne razume, nije mu mesto u novoj srpskoj vladajućoj eliti. Bez takve, nove elite, nemamo čemu da se nadamo. Čak i da Rusi sutra pređu Karpate i Dunav…

1 KOMENTAR

  1. Srpski rezim zivi i pothranjuje se krizom na kosovu eto oni stite narod koji je tamo a zapravo ne mogu nista jer je kosovo protektorat NATOa i ima basu na kosovu.
    A najgori su predstavnici rezima na kosovu koji sisaju kosovske donacije a rade biznis u srbiji tj grade po beogradu ima li sta bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime