Niški osnovci pobedili: „Srbija u ritmu Evrope“!

0
686

Osnovci iz Niša, dvanaestoro njih, pobednici su ovogodišnjeg takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ koje se zbilo sinoć u Somboru. Pobednici su se birali sms glasanjem, a takmičenje je bilo emitovano na TV Prva.

Oni su još pre gotovo pola godine prošli audiciju koju je organizovao Grad, a žestoke pripreme su se isplatile.

Bojan-KJrstić-i-deca
Gradski većnik, Bojan Krstić sa pobednicima

Na ovom tradicionalnom takmičenju, niški đaci su bili jedna od dvadeset takmičarskih ekipa,a predstavljali su Tursku. Ovom pobedom oni su uspeli da se sledeće godine takmičenje održi u Nišu.

a ukoliko pobede, sem što će Niš, po prvi put biti domaćin ove manifestacije, već će i mladi umetnici posetiti zemlju čija ih je ambasada i delegirala.

S obzirom na to da je Niš kao jedan od gradova učesnika izabrala turska ambasada, deca su izvodila pesmu Emine Jahović, ali na turskom jeziku, a ostatak ekipe je izvodio plesnu tačku.

Dosta smo naporno i marljivo trenirali, dok je Dušan sa drugaricom Sanjom sve vreme uvežbavao tonove i izgovor na turskom jeziku, jer su takva pravila, i zaista se nadamo pobedi i verujemo u nju, veli uzbuđeno četranaestogodišnja Maša, jedna od plesačica.

Takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ počelo je da se održava još pre devet godina, a sve u cilju dobre zabave i sa namerom, da deca uz pesmu i igru na gradskim trgovima predstave razne zemlje Evrope, a jedan og glavnih pokrovitelja je i Turska, koja od samog početka podržava ovo. Svake godine predviđeno je da u igri i pesmi učestvuje preko tri stotine dece iz osnovnih i srednjih škola gradova širom Srbije.

N. Marković

www.gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime