Nišlijama za tri meseca 4.600 obroka

0
628

2016-06-24_061441Iz Studentskog i Gerontološkog centra, Doma srednjoškolaca i Doma “Duško Radović” socijalno ugroženim Nišlijama, koji nisu korisnici Narodne kuhinje, od sredine marta je podeljeno 4.600 obroka hrane koja u ovim ustanovama pretekne.

Besplatni obroci se dele kroz projekat “Prikupljanje i distribucija viškova hrane” Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja čiji su predstavnici posetili Niš.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da bi ovom projektu mogle da se pridruže i privatnici, što će, prema njegovim najavama, uređivati novi zakon.

Očekujem da ćemo u ovom skupštinskom zasedanju usvojiti i jedan zakon koji predlaže Ministarstvo za rad, a to je Zakon o viškovima hrane. On će regulisati na koji način će sve one prodavnice, supermarketi, restorani i objekti ishrane svoje viškove hrane koji su zdravi, na sistemski i dobro organizovan način, da stave na upotrebu čitavoj zajednici – rekao je Vulin u Nišu.

Od kada je ovaj način brige o siromašnima zaživeo u Nišu, hranu je na ovaj način u dvorištu Crvenog krsta dobilo 108 Nišlija, a o tome kome je potrebna odlučuje Centar za socijalni rad.

Isti projekat postoji u Kragujevcu, a u planu je da se sprovodi i u Beogradu i Novom Sadu.

S. J.

Južne vesti / foto: minrzs.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime