Njegova svetlost protivjevrej-staford

1
1076
Foto: Mondo

Povodom tužne i bolne vesti o upokojenju u Bogu NjEGOVE SVETOSTI ARHIEPISKOPA PEĆKOG MITROPOLITA BEOGRADSKO-KARLOVAČKOG I PATRIJARHA SRPSKOG GOSPODINA IRINEJA, u mnogim glasovitim medijima još glasnije i dobro plaćene zvezde vodilje toliko su se nalupale pogrešno, da ne kažemo grešno, izgovarajući pripremljene tekstove da bi čovek sa strane mogao pomisliti kako se radi o galimatijasu svakakve vrste ali samo ne o dostojanstvenom činu polaganja zemnih ostataka pokojnog patrijarha u kriptu Hrama Svetog Save.

Društvene mreže se već usijavaju interpretiranjem lapsus linguae znanih i neznanih vedeta sa malih ekrana tako da se moglo razumeti da se u Beogradu „povodom smrti Njegove Svetlosti, poslednjeg premijera, organizuje upokojena liturgija na kojoj će nad odronom pokojnika protivjevrej Staford čitati jevanđelja iz knjige žalbi“.

Grešna im, ne samo pismenost, nego i duša, ako je već nisu poklonili(e) nekom sotoni uredniku.

Ako bi nam se sa najnovijim vestima o izboru predsednika SAD obratile iste dojavljivačice najsvežijih vesti, mogli bi očekivati da nam saopšte „kako je u javnoj kući sa odrona predsednika Donaldina, protivjevrejina i antimuslija, mrzitelja Kine, Prusije i migranatiranih spodoba mini-sendvičima, čuveni Trampolino, otpao kao trinaesto prase i da je na to isto mesto, Baj d vej četrnaesti, došao kao Hej, Džo!

Foto: pixabay.com

Upokojenu misu za njegovu odlazeću svetlost čitaće gospodin dobrobostonski Stratimir. U knjigu žalbi prva će se upisati Angelina Merkur, zbog kovida-19, maskirana u Dragana Marjanovića Palmu. Premijerka Barbarić, iz istih razloga, pojaviće se u strafanderu sa gas-maskom po poslednjoj modi i punoj vojnoj spermi što nikoga ne bi dovelo u sumnju da se radi o mini-staru Vulinu. Jedan drugi (put) mini-star za koga se tvrdi da poseduje 24 stana (po jedan stan na svaki sat), neće prisustvovati činu primopredaje tamo gde se ne zna ni ko pije, ni ko plaća, a još manje ko predaje, a ko prima, jer, radi redovnog jednočasovnog obilaska svakog od 24 toplih domova, mora da radi danonoćno.

Da Vas podsetimo:  Mihailo Jovanović na čelu Ministarstva informisanja i telekomunikacija

Mašine za pranje veša su korisno tehničko dostignuće od velike pomoći, pre svega, domaćicama, dok je televizija, takođe uređaj za pranje i ispiranje mozgova, od koristi uglavnom onima koji tu nemaju ništa da operu.

Dragoslav Pakić / Foto: YouTube Screenshot

Posle ovakvih i ovolikih grešaka javno saopštenih posredstvom TV ekrana, ispravno je uputiti pitanje svim odgovornim urednicima: zašto voditeljke pumpaju usne silikonima kada ih značajan deo gledališta uglavnom posmatra u noge, koje one i ne kriju jer za to još nisu pronađene prave i efikasne maske?

Dragoslav Pakić
Izvor: Stanje Stvari

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime