Nole, zar je moralo baš ovako?

1
720

Autor: Marko Marjanović

Ne mogu da se pravim da nisam video.

Poseta Predsedniku i zagrljaj sa istim, malo mi je izazvao mučninu.

Ova fotografija me strašno podseća na zagrljaj dva partnera koji proslavljaju uspešno završene dogovore.

Da pojasnim malo:

Ne postoji bolji igrač koji nas je toliko proslavio u svetu.

Ne postoji bolji igrač sveta u prebacivanju loptice preko mreže.

Ne postoji gotovo nijedan Srbin koji se ne raduje Novakovim sportskim uspesima.

Tu ubrajam i sebe. Neprospavane noći, izgriženi nokti, navijanje iz sveg glasa dok ne promuknem,

I naravno, doček šampiona koji osvoji titulu ispod terase gradske ili ispred Narodne skupštine.

Foto: Youtube, printscreen

Razlog ovog posete ne mogu da razumem nikako drugačije kao pokušaj pravljenja dogovora.

Ne postoji objektivan razlog da prvi čovek Srbije primi prvog reketa sveta u ovom trenutku.

Ovo vidim kao još jednu političku kampanju Predsednika svih građana i kao pokušaj porodice Đoković da dobiju nešto što baš i nije zakonom dozvoljeno.

Istraživačka redakcija Birna je o tome pisala i prilično dobro objasnila o čemu se radi:

„Izgradnja sportskog kompleksa od 30 hiljada kvadrata sa teniskim stadionom, hotelima i višespratnicama tik uz Kalemegdan, koju je inicirao Teniski centar Novak, poslednji je u nizu ustupaka aktuelne gradske vlasti prema porodici Đoković. Pre toga, grad je dozvolio da firma Srđana Đokovića osam godina koristi gradske teniske terene bez ugovora i naknade i da ih za to vreme nelegalno proširi.“

„Dok pokušava da poravna neizmirene račune iz prošlosti sa firmom Family sport, grad Beograd je prošle godine prihvatio inicijativu Teniskog centra Novak da se u nastavku Sportskog centra Milan Gale Muškatirović izgradi sportski kompleks sa teniskim stadionom, hotelom i prodavnicama.“

Da Vas podsetimo:  Dobro jutro Đuka ...

Umesto “zelenog pojasa”, gradska parcela na kojoj se nalazi Teniski centar Novak, proširena je sa 1,4 na 3,4 hektara, uz mogućnost izgradnje 30 hiljada novih kvadrata, visine do 20 metara, odnosno šest-sedam spratova.
Planiranjem sportskog kompleksa takmičarskog karaktera koji dopire sve do kule Nebojša, onemogućava se povezivanje Donjeg grada sa obalom i rekama, a slobodni prostor priobalja svodi samo na deo srednjevekovnog grada, navodi se u odbijenoj primedbi republičkog zavoda, u kojoj još stoji da se planiranim projektom spomenik Braniocima Beograda degradira, da postaje zarobljen sa samo jednim prilazom sa keja.

Kompletno istraživanje o ovoj temi možete pročitati na sajtu Birn.rs ili klikom na link ispod:

https://birn.rs/teniski-centar-novak-do-novih-kvadrata-uz-ustupke-gradske-vlasti/

Siguran sam da je Nole divan momak i vrhunski sportista, To je bezbroj puta dokazao.

Deluje mi da su ovde u pitanju nezajažljivi apetiti Novakove ali i Jelenine porodice,

Dok nam sa jedne strane Nole i Jelena sa svojih instagram naloga pokazuju kako je divno živeti zdravo, kako je veoma bitno biti na čistom vazduhu, hraniti se bobicama, šejkovima i drugim zdravim namirnicama i koliko je važno čuvati životnu sredinu, prirodu i kulturnu baštinu, sa druge strane, hm, porodica kao da ih ne podržava u tome.

Eco Energo Group je vlasnik sedam malih hidroelektrana koje imaju status povlašćenog proizvođača i sve se nalaze u Opštini Crna Trava, na jugoistoku zemlje. Ovoj firmi, čiji je direktor danas Nikola Petrović, je u ove četiri godine isplaćeno više od pet i po miliona evra.

Vlasnici Eco Energo Group-a su Dragan Klisura i – preko svojih drugih firmi – Nikola Petrović, Nenad Kovač i u manjem procentu Vera Ristić. Do 15. juna prošle godine je među vlasnicima bio i Nenad Mihajlović.

Da Vas podsetimo:  NAROD ČEKA DA GA NEKO POVEDE

Gđa Vera Ristić je majka Noletove lepše polovine.

U nadi da će Nole da se vrati što pre onome što najbolje radi i da će nas činiti opet srećnim i ponosnim, želim da verujem da će uspeti iz ove priče da izađe čistog obraza, neukaljan.

Novače, ne brukaj se. Ti si svoj.

Za života si zaslužio status legende svojim radom i rezultatima, ne dozvoli ovakve mrlje u svojoj blistavoj karijeri.

https://www.marjanovicmarko.com/

1 KOMENTAR

  1. И Ноле ће једном престати да игра тенис! Године и време чине своје, мора човек да се осигура за старост! А за парцелу је крив град Београд и његова управа, која на челу има једну штеточину и згубидана, који као и газда му, ниједног стручњака архитекту не слуша, већ ради како му се ћефне! Јер себе сматра најпаметнијим. А све на штету Београда у коме се није ни родио и уствари мрзи град у који је дошао, што стално показује по (не)делима која чини овом граду!! Па докле, бре!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime