Normalan čovek ne shvata i ne prihvata, ili…

Juče na sajtu www.n1info.com

2
1491

Čitam juče na ovom portalu da prvi čovek prestonice Siniša Mali tvrdi da „Beograd nikada nije bio lepši i priznaje da je u novogodišnju rasvetu grada uloženo dosta novca, ali tvrdi da je, između ostalog, i rasveta investicija u turizam”, i dodaje da ta nikad nije bila skuplja, ali da će se sve to isplatiti i dodaje:

vesic-mali
Goran Vesić i Siniša Mali

“Nije to samo rasveta, žao mi je što gledate tako separatno. Grad Beograd želi da bude svetska destinacija za razvoj turizma. Nama su konkurenti Pariz, London, Njujork, Moskva…”.

To da grad Beograd kupovanje rasvete i troškovi struje koštaju ”samo” 152,5 miliona dinara su zanemarujuće mali troškovi u odnosu  na milione koje će Beograd zaraditi od turizma, a direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović se slaže u toj proceni i smatra da:

”Novac uložen u ovakvu vrstu promocije u Beogradu, vraća se ili puta četiri ili puta osam u odnosu na broj ljudi koji dođe. To su neke jednostavne stvari iz ekonomije koje se uče u prvom ili drugom razredu srednje škole…”

Za gospodina Miodraga Popovića, još u vreme kada je devedesetih bio glavni urednik Satelitskog programa RTS-a i istovremeno i pomoćnik tadašnjeg Ministra informacija, Aleksandra Vučića, mnoge stvari su jednostavne. Nažalost i ono koje se uče još od detinjstva (ne samo u školi) kao naprimer iskren patriotizam i zaštita naroda i države. Popović, tadašnji pomoćnik tadašnjeg Ministra, tada je zabranio da se za emitovanje na najgledanijoj švedskoj Televiziji (TV4) daju snimci spaljenih i ubijenih srpskih civila u Klečki i Glođanima na Kosovu i Metohiji. ”Jednostavno” je doneti takvu odluku, iz razloga što je čovek koji je obezbedio da se konačno progovori o ubijenim srpskim civilima na KiM, bio isti čovek koji se usudio da kritikuje tadašnjeg ambasadora Jugoslavije u Švedskoj, Aleksandra Prlju, zbog neangažovanja na zaštiti srpskih interesa… u mnogo čemu.

Da Vas podsetimo:  RUSKI „SNEG“

Za razliku od ove dvojice sociolog Ratko Božović smatra da je to ”paradoks između realnosti i onoga što je „stilizacija te realnosti“, i da građani koji imaju egzistencijalnih problema ne mogu da se raduju i za portal www.N1info.com dodaje:

”Ono kako to narod kaže ‘spolja gladac – unutra jadac’. I verujte kad ste me upitali za ovu rasvetu i sve ovo meni su bila pri pameti dva naslova iz francuske literature: ‘Sjaj i beda kurtizana’ (Balzak) i ‘Smešne precioze’ (Molijer)”, navodi Božović.

A u Turističkoj organizaciji Beograda smatraju da je ”sve što prodate strancima izvoz”.

Direktor TOB-a Miodrag Popović i Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, najbolje znaju šta je ”dobra i isplativa roba”. Možda iz tog razloga godinama strancima ”izvoze”, a građanima Srbije ”prodaju”, istu nepromenjenu i trulu robu. Na TV Pinku smo više puta čuli tvrdnje da će za novogodišnje praznike ove godine u Beograd doći skoro duplo više turista nego prethodnih godina. To istovremeno znači i da će biti više onih koji će proći pored njihove ”tezge”, u strogom centru Beograda (prolaz između Terazija i Balkanske ulice) i koja je, koliko je meni poznato, ekskluziva Srbije i Beograda. Ni Pariz, ni London, ni Njujork, ni Moskva.. za koje Siniša Mali kaže da su ”konkurencija” Beogradu, nema ono što ima Beograd…

Turisti će o ovom crnom ekskluzivitetu našeg Belog grada sigurno pričati i pokazivati snimljene fotografije prijateljima, rođacima, komšijama… Neko će ih pokazivati u svojoj kući, neko na poslu…  a oni koji su se drznuli da se sapletu o ovu ekskluzivu (svojom greškom), padnu i možda slome nogu, ruku, ili udare glavom o zid… govoriće o Beogradu iz bolnice gde će biti na lečenju ili rehabilitaciji…

Pa kakvu to ekskluzivu već četiri godine ima naš Beograd, zahvaljujući čelnicima Srbije i Beograda? Koreni su o tome pisali više puta i nećemo ponavljati iste reči, jer one su očigledno nedovoljan opis za svinjariju i našu sramotu, koju sve te godine ”izvozimo”. Samo ove dve  fotografija ispod teksta (ne više, a ima ih) i koje su snimljene novembra meseca 2016.  govore sve o ”nama”

Da Vas podsetimo:  „Ako se odreknemo sebe imaćemo svega dovoljno“

One su dokaz za mnogo toga što ima u glavnom gradu Srbije a što je suprotno od onoga što Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić, prilikom njihovih serijskih gostovanja na televiziji Pink, papagajski govore građanima…

step

step2

Nikola

Nikola Janić

_____________________

Veze ka delu ranijih priloga na istu temu:

Beograd dobija bele fasade, ostaju crne i opasne rupe!

Bogovi u Srbiji ne koračaju trotoarima

Pink ne oseća, ne vidi i ne čuje

Slika u naslovu je gladac

Đilas veliki otišao, Siniša mali došao


Beograd (TV RTS 1, Nedelja 06. mart 2016.)

2 KOMENTARA

  1. Danas nije kao nekad. Nekad je drzava organizovala sva dogadjanja u Beogradu. Danas privatnici iznajmljeni od gradskih celnika zavrsavaju mutne poslove. Lako je pretpostaviti da se ova silna glupa rasveta iznajmljuje, pa umesto 10 dana rasvete za Bozic i rimokatolicku novu godinu, unajmljivanje se povecava na 100 dana. Pa izracunajte. Izracunajte i stotine kanti za kereca govna od inoxa koja su placena 160 evra po komadu, kome ?
    Sadasnji direktor parking servisa se hvali da ga je preuzeo sa dugovima, a da ga je on doveo u plus. U novinama, kada je za vreme bombardovanja harao sumanuti vuk, pisalo je da od pijaca i parkinga Bgd zaradjuje 2 miliona evra DNEVNO ! Nemojte onda da vas cudi sto smo rudnike zlata proglasi nerentabilnim, a onda ih stranci kupili budzasto i pljackaju, itd. itd. Ocekujem uskoro da i kovnicu novca proglase nerentabilnom i da je prodaju jevrejima cionistima, jer oni vec imaju stogodisnja iskusta sa americkim rezervama !

  2. Vučić je oduševljen skandinavskim zemljama i kivan na Srbe zato što nemaju radne navike kao Šveđani ili Norvežani. Ali i Norvežani i Šveđani imaju i visoke zahteve kada je okruženje i kulturu življenja u pitanju, pa me zanima žašto AV ne krene od preobrćanja svojih saradika, i samog sebe a u cilju približavanja kvalitetu života kakav imaju Skandinavci? Iako bi mali i njegovi rasvetari želeli od Beograda da naprave novogodišnju jelku činjenica je da je Beograd zapušten, prljav, izrovan i siv, da je jelka bez grana i sa otpalim iglicama. Svaki ukras ili sjaj samo još više naglašavaju oronulost drvceta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime