NOVA AFERA U MITROVAČKOM ZDRAVSTVU: Doktorka daje dijagnoze preko društvenih mreža!

0
33

Bez obzira na nekoliko afera koje su potresle mitrovačko zdravstvo, pojedini lekari se i dalje ponašaju kao da ih se sve to ne tiče, pokušavajući svojim primerom da pokažu javnosti da je narušavanje lekarske etike dostiglo samo dno. Poslednja u nizu je lekarka u lokalnom Domu zdravlja Svetlana Cvijanović Krstić koja je, po svemu sudeći, otvorila praksu davanja dijagnoza preko društvene mreže Fejsbuk. Doduše, recepte još nije počela ispisivati, no za očekivati je, ako rukovodstvo Doma zdravlja nešto ne preduzme – da ustali i tu naviku.

Na stranu što je sve to posledica činjenice da je dr Cvijanović Krstić odlučila da se, pod stare dane, počne baviti političkim aktivizmom, što je njeno, najzad, i ustavno pravo, problem predstavlja to što svoju medicinsku diplomu zloupotrebljava kao nekakav autoritet u etiketiranju neistomišljenika. Posebno je zaprepašćujuće u njenom slučaju da, u javnom diskursu, na društvenoj mreži, neistomišljenike, u ovom slučaju – političke, stigmatizuje kao mentalno obolele preporučujući im razne psihijatrijske ustanove koje se bave njihovim lečenjem. Da u ovom kontekstu i ne pominjemo Hipokratovu zakletvu!

U krajnjoj liniji, moglo bi se postaviti i pitanje njene kompetencije s obzirom da je lekar opšte prakse, odnosno pedijatar, ili šta već, u svakom slučaju nije njeno da se upušta u specijalističku oblast za koju nije stručna.

Najzad, zašto ne reći, na ove lokalne izbore doktorka Cvijanović Krstić izlazi na listi udruženja “Grad za sve nas”, a na svom Fejsbuk profilu objasnila je u šest tačaka i zašto. Posebno je indikativno to što kao peti razlog navodi da “Mnogo voli Tompsona, a GG (misli na udruženje “Grad za sve nas”) organizuje njegove koncerte„. Da li su i oni koji ga ne slušaju, štaviše i preziru, po kriterijumima ove doktorke, zreli za psihijatrijsko lečenje?

Da Vas podsetimo:  Mila Popović: Koliki je bio rok za izgradnju dečije bolnice “Tiršove 2?”

Posle niza afera u lokalnom zdravstvu, poslednji je doktor Radojčić koji je bolesnu ženu poslao kući gde je i umrla, pre toga dr Maksimović koji je uzbunio celokupnu domaću javnost skačući na stomak trudnici što je rezultiralo smrću novorođenčeta, pa i već zaboravljeni fizički nasrtaj jednog lekara na svog kolegu u krugu bolnice, vraćanje pacijenta sa vrata Hitne pomoći da bi isti nakon par minuta umro, zapošljavanje buljuka partijskih frizerki koje su, nakon brzopoteznih kurseva, postajale medicinske sestre – sada je na potezu rukovodstvo Doma zdravlja i njegova sposobnost da najzad stavi tačku na nesavesno ponašanje svojih zaposlenih.

AUTOR:M. Milivojević

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime