Nova dadilja za Bebu

0
802

beba1Vučić je postao gori od deteta koje sve što nađe u parkiću donese kući…
K’o sakupljč sekundarnih sirovina, majke mi- ponekad mi se učini da čujem njegov glas: „Povoljno ćistim politićke podrume; svedoćim za doktorati; otkupljujem stari akumulatori i belosvetske probisvete i savetnike; odnosim razni Blerovi, Arapi, Guzenbaueri“…

Evo, poslednje što je dovukao s ulice, mada mu je Toma skrenuo pažnju da je čistoća pola (političkog) zdravlja, jeste ona rashodovana mrdalica- Beba Popović, koju dečurlija brzo izgustiraju, dosadi im, prevaziđu njenu upotrebnu vrednost i bezdušno bace u žbunje.

Onoliki su se povredili na tu igračku, onoliko puta je jasno rečeno: „Nije za upotrebu- u slučaju kontakta posavetujte se sa lekarom, farmaceutom ili psihijatrom, najbolje“, ali ne, Alek je morao i to da donese kući…

A, Beba ko Beba, vrcava, maštovita i nadasve zabavna- evo napravila prve korake pod Alekovim vodstvom i sročila prvu rečenicu, mašala: „Novinarsko- mafijaška zavera protiv premijera“…

Bravo, lutko, kažeš malo, ali baš onako- glupo! Biće da je strika Milo zaboravio da nekome promeni pelenice, pre nego je otpravio za Srbiju, sabratu i sadrugu na pozajmicu, a?

Umalo da zaboravim, pomenuta mrdalica je već izvesno vreme na upotrebi u Podgorici, kod gazde Crne Gore, kojem su izgleda dosadile skuplje igračke, pa se bacio na sakupljanje ovih jeftinijih, ali daleko korisnijih, jer nije zvuk glisera što i plač nezasite Bebe…

Dobro, sad da se uozbiljimo malo, jer koga Milo protežira (a sabratu Aleku je učinio onoliko), Bler savetuje, a Beba brani- e tu, što bi pesma rekla: „Ne pomaže ni voda majko sa korita Ivanova“, ili čijeg već?!

Razumem ja pomoć na putu, ali ako ti se već pregrejao motor, brate, bolje ti nogu pred nogu, nego uz ovakvu šlep službu, ali šta ja, pa, znam o visokoj politici, visokim političarima (jesu, k’a jablani, mašala) i niskim pobudama?..

Da Vas podsetimo:  Reporteri bez granica: Vlast u Srbiji da istraži navode o nadzoru mejlova novinara

Koja, bre, majstore „medijsko- mafijaška“ sprega protiv premijera?!

Za mafijaše stvarno ne znam, ali što se medija tiče jedinu zamku koju, realno, spremaju Vučiću jeste da ga ne bude u etru tokom reklamnih blokova, il’ preko celih naslovnica (čast retkim izuzecima), jer mora negde i Stanijina guzica da se umetne?!
Jedina, kako Beba tvrdi, zlokobna sličnost između ove 2014. i 2003. godine jedino u tome što se ponovo on gura u prvi plan, i bogu hvala da samo na tome i ostane!
Ako je vama trojici (Milo, Alek i Beba) već toliko dosadno u životu, ajte lepo kose u ruke, pa kod mene u selo, povr’ Kolašina, ostaše onolike livade nekošene, a valjala bi trojica tako pojakih i pametnih!

Dosta, bre, više sa zastrašivanjem, zajebavanjem i zamajavanjem naroda teorijamabeba1 zavere i naricanjem ko zadušne babe!

Spremate vi nama prazan kazan i hleb od prekjuče, ali je lakše i svrsishodnije reći: „sprema se udar na premijera“, manje krče creva kada se gladan čovek najede gluposti!

Pa, ni u pornićima C produkcije nema tako lošeg scenarija koji u istom kadru podrazumeva Mila, Vučića i Bebu…

Nego, lepo ti mali da vratiš tu mrdalicu gde si je i našao, možda je neki nesrećnik i uzme, pa da uz sve što si branio minulih dana odbraniš i tezu o arapskim milijardama koje kao da su na kamilama krenule put Srbije; onolikim fondovima koji su nam se otvorili k’o rajsfešlus u autobusu; privrednom preporodu, novom Zakonu o radu koji smrt tretira kao neopravdano odsustvo s posla, i da zaključiš s predviđanjem kad će nam konačno biti bolje, i zašto neće?!

Nije Srbija pogon za reciklažu- dosta više sa sekundarnim političkim sirovinama i polovnom demagogijom!

Hleba, meštre, hleba!

Da Vas podsetimo:  Bagatelisanje života i imovine žrtava podmetnutog požara

Ali, ne onog za poparu i golubove u parku…

P. S. Ako Bebu zivkaš za savet i mišljenje sledeće je, verovatno, neka od onih dahtačica s hot-lajna, jednako je kvalifikovana, a i saveti su joj daleko suvisliji od Popovićevih: „Uzmi me, pastuvčino, kao što uzimaš Srbiju! Razbucaj me ko maketu „Beograda na vodi“…

Mihailo Medenica

dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime