Nova gej ofanziva na Srbiju

2
1690

U Srbiji se definitivno dešavaju čudne stvari. Još dok je u političkom vazduhu odzvanjao fijuk Vučićevog partijskog biča kojim je uterivao većinu potrebnu da se za mandatara izglasa Ana Barnabić, (koja ubrzano postaje svetska gej ikona, ako ne zbog muškog stila oblačenja i nove funkcije, a ono sigurno zbog bogatstva koje samo u nekretninama iznosi preko milion evra), a eho njegovih medija nam i u mali mozak ubacivao poruku da je gej-Hrvatica na čelu srpske vlade još jedan Vučićev potez za dobrobit naše dece, kada su nas srpski gejevi iznenadili još jednom dobrom, boljom, pa i najboljom vešću. Za Srbiju! Za budućnost bez prošlosti! Za Aleksandra Vučića!

Gejevi-brak-homoseksualci-LGBT-Vini-Pu-670x447Stvarno dobra vest. Jehovini svedoci već su je sigurno nazvali „dobra vest koja usrećuje“. A ona ukratko glasi – Srbija će ove godine imati dva prajda. Dve parade srama. Po prvi put u istoriji! Valjda nam je jedna malo. Prvi će biti održan već za dva dana, 24.06.2017. a drugi, kako je za naš prelomljeni um postalo već uobičajeno, polovinom septembra.

Organizatori junske smotre duginih boja su: NVO „Egal“, nekakav „Laud end Kvir“ i “Gej-lezbijski info centar”. Okupljanje je najavljeno za 11 sati, u Pionirskom parku, a šetnja će se završiti na Trgu Republike.(1)

S druge strane, Goran Miletić, direktor za Evropu međunarodne organizacije „Civil rajts difenders“, na fejsbuk-nalogu napisao je da se „prajd“ 2017. održava 17. septembra. Rekao je i da svako ima pravo da organizuje skup kakav želi i da „skreće pažnju tako što će svoj skup nazvati Paradom ponosa, što nije ni lepo, ni moralno, ali je tako“.

Na ovo je reagovao jedan od organizatora junskog „prajda“ Predrag Azdejković, koji ga je pitao koliko imena ima njegova manifestacija i dodao da ne mogu sva biti njegova.

Da Vas podsetimo:  Metla ili dnevnik, svejedno je

I to mi je taj sukob?! Kako da ne?! Ko polaže autorsko pravo na prajd, ko se prvi setio. Iskreno sumnjam u tu predstavu srpskih gejeva, koja mnogo nalikuje Vučićevim melodramama. Kao da ih je pisao isti scenarista.

Pre svega zato što se gejevi međusobno svađaju jedino oko partnera, zbog ljubomore. Oko biznisa skoro nikad. A ovo je, pre svega, biznis.

Drugo, bitnije, u organizacionom smislu junska manifestacija je toliko savršeno i diskretno odrađena kako nema govora da su je radili oni koji su je potpisali, već mnogo veći profesionalci. Oni su, u punoj tišini, pribavili potrebne policijske dozvole, pozvali goste iz zemlje i inostranstva, obezbedili predstavnike zapadnih ambasada i državne zvaničke kao učesnike (poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i zaštitnik građana Miloš Janković) pa tek onda objavili skup, par dana pre njegovog početka, kako eventualni protivnici ne bi stigli da se organizuju. Previše vešto i složeno da bi bilo slučajno.

Na pitanje zašto Beograd, ove godine, ima dve parade, Anđela Čeh iz „Egala“ odgovara da je jun mesec parada ponosa u celom svetu, kada se obeležava „Stounvolska pobuna“, od 28. juna 1969, kada su se pripadnici LGBT i trans populacije pobunili protiv policijske racije, u Grinič vilidžu. U junu je i bezbednosna situacija relaksiranija. Na stalnoj smo vezi sa policijom i ne očekujemo nemire – kaže Čeh. (2)

Dakle, neko je o svemu vodio računa. Zato bi bilo zanimljivo čuti odgovor na pitanje – zašto su onda godinama uporno održavali svoj prajd sredinom septembra? Da bi pravili ekcese?! Da bi isterali svoje i pokazali moć. Ili, ima nešto drugo?

U zamenu za odgovor na ove moje dileme, poklonio bih im svoj odgovor na “zašto Beograd ima dve parade”– Zato što se gejevima sve može u Vučićevoj državi!

Da Vas podsetimo:  Teret sive ekonomije na leđima građana i privrede

Pri tome, ni Vučića, ni njih uopšte ne zanima što organizacija jednog njihovog skupa državu košta milion evra, samo za policiju. I to kada nema ekcesa. Ako ih bude, troškovi su mnogo veći! I to u vreme kada nam mesečni iznos dečijeg dodatka pada na ispod dvadeset evra po detetu mesečno. E, Srbijo, Srbijo …

Dragan Milasinovic

Dragan Milašinović

www.ceopom-istina.rs

__________________________________

www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:671623-Gej-parada-razdora
isto

2 KOMENTARA

  1. Ako Srbija hoce u EU onda mora da bude u svemu bolja od drugih u EU pa cak i prva samo ne u razvoju, po platama, standradu i veri. Nama namecu sve ono sto ubija i unistava pravoslavnu dusu.

  2. Mogu oni da paradiraju svake nedelje i uopste nije potrebno da ih policija cuva jer Vucicevi navijaci, huligani i batinasi ih sigurno nece dirati a duh naroda ovde je odavno umro nazalost.
    Mladima je danas bitnije kako ce se obuci i gde ce popiti kafu da naprave sto bolji selfie a otadzbina i zdrav razum im je „bljak“ i „primitivno“ razmisljanje… Mislim da su posle nesto vise od 100 godina konacno uspeli da nam slome kicmu i da za 30ak godina Srpski narod vise nece postojati a drzava ce i ranije nestati

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime