Nova istraga zbog „lažne diplome“ upravnika Pozorišta

1
914

2014-12-30_085216

Osnovno javno tužilaštvo proverava ko je Skupštini Grada Niša dostavio netačan podatak o školskoj spremi direktora Narodnog pozorišta Ivana Vukovića.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Tužilaštvu, predmet je formiran i već dodeljen zameniku tužioca.

Tužilaštvo je već zatražilo i da se policija uključi u istragu.

Podneli smo zahtev za otkrivanje nepoznatog izvršioca, onog lica koje je Skupštini Grada Niša pripremilo predlog rešenja za imenovanje vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Niš, a da prethodno nije pribavilo dokaze da Ivan Vuković ima završen fakultet.

Podsetimo, Ivan Vuković je na predlog Odborničke grupe Srpske napredne stranke 18. septembra 2012. godine postavljen za v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Nišu.

Međutim, kako su Južne vesti ubrzo otkrile, iako je za prvog čoveka niškog teatra izabran kao „diplomirani reditelj“, Vuković je tada imao samo diplomu srednje škole.
Krivac se traži među „opštinarima“, ne među političarima

Iako je predsednik skupštinskog Odbora za imenovanja Dejan Jovanović (SNS) pred policijom potvrdio da je lažnu Vukovićevu biografiju dostavila odbornička grupa SNS, čiji je on zapravo šef, u Tužilaštvu pojašnjavaju da je istraga usmerena na drugu stranu.

Mi utvrđujemo koje je to lice koje je trebalo da pribavi dokumentaciju i proveri da li Vuković ispunjava uslove. S obzirom na to da nisu proverili da li lice za koje daju predlog ispunjava uslov, ta lica su, po nama, odgovorna – kaže Đokić.

To, pojašnjava Đokić, svodi istragu na službenike Skupštine Grada.

Oni su bili dužni da pre nego što pošalje predlog u kome piše da je „diplomirani reditelj“, ima zaista pred sobom svu dokumentaciju. A on to očigledno nije imao pred sobom, a poslao je predlog – kaže Đokić.

Da Vas podsetimo:  Pravda je jednaka za sve, osim ako ste Jutka

Autor P. B, S. J. Izvor Južne vesti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime