Nova neizvjesnost

0
499
Vlada Crne Gore / Foto: printscreen

Sve su prilike da će vlada sastavljena od eksperata biti – ekspres lonac, a politika probitačnosti tek bućkuriš, boranija i zeleniš…

Umjesto radikalnog reza i real reformi, dobićemo demokratski pristup presamićenih, onih što su skloni odmjeravanju, nijansiranju, uzimanju mjera i porubljivanju jedne – velike zakrpe.

Tako to vidi moja s razlog sad već duboko melanholična malenkost koja se, eto, pita: zar sam dao glas onima koji ga još glasnije utihnjuju?!

Naravno da nisam, al` ko me sad pita, predlažući mi u zamjenu za to da ćutim, budući da je ovo najbolje od svih rješenja, iako se, zaista, malo je reći temelji na očiglednoj ucjeni.

Čaršijom se prodaje priča kako lidere Fronta ambaSADa ne želi vidjeti u novoj vladi, što je gnusna laž, djelo onih koji su krajnje proizvoljno procjenjivali ko su oni lojalni, a ko, pak, oni malo manje omiljeni likovi…

Iako su, da se još jednom podsjetimo (nije zgoreg, je l` da?), upravo ti, manje lojalni i manje omiljeni likovi (politička procjena lidera URA), dobili najveći broj glasova, ne vodeći se idejom nekakve ekspertize za koju čusmo da u sasvim drugi plan gura narativ ko je ko, a ko odakle dolazi.

Takvi, međutim, ipak politički zaradiše jednog jedinog odbornika u našoj metropoli turizma!

Narod, dakle, ne glasa – novu neizvjesnost! Naprotiv, bira veoma jasan i više nego postojan politički program i plan, u odnosu na kojeg se potvrđuje kao političko biće. Aktivno i anganžovano djelujući svakog dana, ne jednom u četiri godine, kako je to upraktikovano u totalitarnim sistemima, kakv je ovaj u nas, evo još i dan danas…

To, pa ipak, raznobojni i u odnosu na sve nedeklarisani pa opet procrnogorski građanisti u manjini ne smatraju za stub jedne politike, koji se ne da sklepati od simulakrum stiropora!

Da Vas podsetimo:  Povampirenje političkog islama radi izgradnje unitarne BiH i razaranja Republike Srpske

P.s.

Hoće li URA urnisano – tek restaurirati?

Sibin
Izvor: in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime