Nova vrata na Hramu Svetog Save hit na internetu: Kažu – ko ih vidi mora da se krsti

3
2305

Radovi na Hramu Svetog Save nedavno su privedeni kraju, što su mnogi dočekali s radošću. Ipak, bilo je i onih prilično iznenađenih novim građevinskim rešenjima – poput automatskih staklenih vrata na ulazu.

Na to su odmah neki konstatovali da ne treba preterivati i da je sve to lepo.

Ali to je bio samo početak rasprave jer je ovo moderno rešenje podelilo građane.

“Za mene ova staklena vrata nisu lepa i ne priliče na verskom objektu. Ni na crkvi, ni hramu, ni manastiru. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ovo je moje”, navela je autorka snimka.

Otvorilo se i pitanje – kakvo drugo rešenje bi onda bilo praktično. Ali i šta se desilo sa starim hrastovim vratima? Možda nisu dovoljno moderna…

Onda se misterija delom rešila jer, kako navode tviteraši, drvena vrata su tu, samo se ne vide kad su otvorena, a inače su ispred novih staklenih. Samo su ta nova i sporna i, kako tvrde, neprikladna.

I dok se neki pitaju da li se sada i u kriptu Hrama Svetog Save možda ulazi pokretnim stepenicama, ima onih koji u svemu traže logično objašnjenje.

Da Vas podsetimo:  Čovek koji je ubio Moravu

Kažu kako ulazna vrata teže više od dve tone i da jednostavno ne bi bilo moguće otvarati ih svaki čas, a ako su stalno otvorena, bila bi promaja…

Zato imaju bolje predloge:

U svakom slučaju, kako reče tviteraš Petar Beljić, deluje da je ova objava imala odjeka jer su vrata sada, iz nekog razloga, stalno otvorena.

Izvor: Dnevno

3 KOMENTARA

 1. Ko ce ovom nasem narodu ugoditi? Mi smo definitivno nacija koja tesko prihvata promene, i dobre I lose. Za dobre nismo bas svi spremni a kada je lose ne cinimo nista da nam bude bolje! Vrata kao svaka vrata, vazno je biti u hramu ili crkvi. Razumem da je malo neobicno, kao kada bi na ulazu luksuznog hotela bila teska drvena vrata umesto ovih staklenih ali ne treba dramiti oko toga.

 2. Ova automatska elegantna staklena vrata su pravo resenje.
  U vreme kovida, ne otvaramo ih kvakom. Sama se otvaraju
  Ne moramo da ih zatvaramo, sama se zatvaraju.
  Providna su, znaci vidimo osobu s druge strane
  Laka su i mala, ne trosi se energija, ne ulazi hladnoca u hram

  A ko ne voli, nek nam predlozi neka bolja vrata !

 3. Не могу а верујем да се досада уложено и урађено на крају нагрди стакленим вратима….Цео тим је радио на објекту од великог значаја , и било је задовољство пратити урађено…
  И гле сада на крају неко без стила и образовања купи (питам се јели на своју руку)ове стаклиће………..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime