Novi predsednik Srpskog saveza

3
1326

SkarmklippNa godišnjoj Skupštini Srpskog saveza Švedske, održanoj 27. aprila 2013. u Geteborgu, za novog predsednika Saveza izabran je gospodin Tomislav Čolić, član udruženja „Krajišnici“ iz Halmstada. Dosadašnji predsednik, Nikola Janić, najavio je još pre više meseci da se povlači i da se neće kandidovati za funkciju predsednika. I pored njegove izražene želje i odluke da posle 14 godina na funkciji predsednika saveza „starost“ provede u miru sa porodicom, Skupština je gospodina Janića jednoglasno izabrala za počasnog predsednika Saveza.

Opširniji izveštaj sa Kongresa Srpskog saveza u Geteborgu, kao i na njemu donešenih odluka, uskoro na portalu www.koreni.rs

3 KOMENTARA

 1. Na ovako lepe reci se ne odgovara, ali moram zbog recenice: „Bila mi je (i ostala) velika čast da si me smatrao prijateljem što sam ti od sveg srca istom merom uzvraćao.“

  Postovani i dragi prijatelju Rakocvicu, jos sam ziv. A tebe nisam „smatrao“ za prijatelja, nego te i dalje smatram prijateljem sto mi je takodje cast. Sve je manje ljudi koji, kada je u pitanju narod od koga poticemo pisu ili govore i onu istinu koja nije po volji mocnicima, svesni da im to nije od koristi. Ti si jedan od takvih i zato mi je drago da smo prijateji!

 2. Apsolutno se slažem s gospodinom Rakočevićem, a verujem da nema časnog Srbina, koji nije razumeo da je Nikola jedna izuzetna ličnost u srpskom biću. I slažem se da Nikola treba (a verujem i da hoće) da ostane aktivan, a pred njegovim naslednicima je veliki zadatak, da nastave onim dostojanstvenim i hvale vrednim putem, kojim je Nikola neumorno koračao decenijama . I kojima, naravno, on nastavlja da korača, ponosan i s nadom da će njegova srpska duša položiti najteži ispit života – onaj pred srpskim precima; a mi koji ga poznajemo znamo da je taj ispit već odavno položio, i to s najboljom mogućom ocenom.

  Na kraju bih samo dodao: ugledajmo se na Nikolu – svima će nam biti bolje.

 3. Dragi prijatelju Nikola,
  po meni -velika šteta što si se povukao sa mesta predsednika Srpskog saveza. Iskreno se nadam da ćeš kao počasni predsednik ipak sarađivati sa mladima, usmeravati ih i pomgati im. Kada bi bio Toma Nikolić (na sreću po lopuže u Srbiji to nisam) jedino odlikovanje koje bi u čitavoj inflaciji dodele njegovih odlikovanja i Kurti i Murti, pripalo bi Tebi, jer si najzaslužniji da se reč napaćenih Srba čula ne samo u Švedskoj gde živiš, nego i u Srbiji i mnogim drugim državama Evrope. Nemoj samo da sada zapadneš u neku „penzionersku letargiju“ jer na to niti imaš pravo niti bi smeo to da učiniš jer nam još uvek i Ti i Tvoji „Koreni“ itekako trebaš!
  Bila mi je (i ostala) velika čast da si me smatrao prijateljem što sam ti od sveg srca istom merom uzvraćao.
  Sve naj, naj, naj u dolazećim godinama želi Ti od sveg srca Tvoj prijatelj -i pomalo saborac
  Predrag -Peđa Rakočević

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime