Novi protest „Stop krvavim košuljama“ u Beogradu

2
1752

SrbijaProtest protiv nasilja „Stop krvavim košuljama – jedan od pet miliona“, počeo je večeras oko 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Protest je okupio velik broj građana koji nose transparentne „Jedan od pet miliona“, „Počelo je“, „Dosta majmunisanja ovako više ne može“.

Okupljeni trube i duvaju u pištaljke, a dele se i bedževi i flajeri na kojima piše „Počelo je“.

Građanima koji su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, prvi se obratio akademik Dušan Teodorović. Teodorović je poručio da nema fer izbora dok je Vučić pet sati dnevno na televizijama, kao i dok ne budu sređeni birački spiskovi.

Posle njega je govorio glumac Tihomir Stanić.

Nakon govora na platou, građani su krenuli u protestnu šetnju. Pojedini građani nose žute prsluke, transparente, a sa razglasa se čuju Goblini i Đorđe Balašević. Medju građanima su i predstavnici opozicionih stranaka Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Miloš Jovanović, Boško Obradović.

Kada je kolona došlo do zgrade Beograđanke i sedišta Studija B, okupljeni su uzvikivali Barbara, a sa razglasa je puštena pesma koju je uradio Sevdahbaby.

Saobraćaj je zaustavljen na Studentskom trgu i dobrim delom u Vasinoj ulici.

Parola „Hajde da se prebrojimo“ potekla je zbog navoda pojedinih medija i aktuelne valsti da se tokom prošlog protesta održanog 8. decembra okupio mali broj građana, dok organizatori tvrde da je bilo više od 10.000 nezadovoljnih građana.

Protest protiv nasilja održava se povodom napada na lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu, odnosno povodom nasilje koje, kako iz opozicije ističu, aktuelna vlast vrši nad onima koji misle drugačije.

Da Vas podsetimo:  I Bog bi pao na Vučićevom poligrafu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle prošlonedeljnog protesta da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije pa makar izašlo i pet miliona ljudi na ulice, zbog čega je jedna od glavnih parola večerašnjeg okupljanja „Jedan od pet miliona“.

Izvor: N1

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime