Novi Sad protiv NATO okupacije Srbije

1
1221

U Novom Sadu održan je narodni anti-NATO protest u organizaciji Srpskog sabora Zavetnici kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada građana. Okupljeni građani nosili su transparente “Srbija nije NATO kolonija” i “Otpor okupaciji”, kao i veliki broj zastava Zavetnika.

zavet

Povod za okupljanje je usvajanje Zakona o saradnji sa NATO paktom u oblasti logističke podrške kojim se Republika Srbija odriče svog vojnog i bezbednosnog suvereniteta, a svoje prirodne i privredne resurse prepušta u ruke NATO vojne organizacije.

Prisutnim građanima najpre se obratio portparol Zavetnika, Milica Đurđević, koja je pozvala sve suverenističke snage da borbu protiv NATO pakta i za slobodnu i suverenu Srbiju stave iznad izbornog procesa te da pitanje opstanka Srbije stave na prvo mesto!

zavet1
“Zavetnici predlažu formiranje Balkanskog saveza koji će činiti partije, pokreti i pojedinci iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore sa jednim ciljem i zajedničkim proglasom: otpor NATO okupaciji!”, zaključila je Đurđevićeva.

Predsednik Zavetnika, Stefan Stamenkovski, poručio je da pošto kamere RTS-a danas nisu došle da zabeleže ni ovaj protest, narod će 27. marta u velikom broju doći pred zgradu javnog medijskog servisa!

Okupljenima su se obratili i student Milan Zikić, doktor Zoran Zečević, kao i otac poginulog Olega Nasova, koji je u 29.godini poginuo na mostu u Novom Sadu tokom agresije NATO pakta 1999.godine.

Nakon obraćanja prisutnima kolona građana krenula je u protestnu šetnju novosadskim ulicama do Varadinskog mosta koji je bio srušen u NATO agresiji!

zavetnici

Podsećamo da su Zavetnici 20. februara u Beogradu organizovali veliki protest na kome je zatraženo raspisivanje referenduma o saradnji sa NATO paktom. Ističemo da današnji anti-NATO protest u Novom Sadu predstavlja uvod u veliki opštenarodni anti-NATO miting u Beogradu koji će se održati u nedelju, 27. marta sa kojeg ćemo zajedno sa građanima Srbije zatražiti od režima hitan prekid pogubne NATO i EU politike i raspisivanje narodnog referenduma o članstvu u tim organizacijama.

Da Vas podsetimo:  Istraživanje: Samo 41% za članstvo u EU

zavetnici1

Srpski sabor Zavetnici

1 KOMENTAR

  1. SVE JE TO JADNO I MALI BROJ SRBIJA JE UNISTENA ZEMLJA S 280 EVRA PLATOM I KOMADANJE SE NASTAVLJA KAD JOJ UZMU JUG SRBIJE.SRBIJA NEMA SAVZENIKA RUSIJA NECE RATOVATI KAD NATO NPADNE JUG SRBIJE S ISIILOM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime