Novinar “InfoVranjskih” zbog uvreda dobio na sudu Srpsku naprednu stranku

0
25

Prvostepenom presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu, a po tužbi novinara portala InfoVranjske Slavomira Kostića protiv Srpske napredne stranke, ta partija će novinaru po osnovu nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda morati da isplati 150.000 dinara. Novinar je SNS tužio zbog uvreda upućenih u saopštenju, a nakon njegovog teksta o lažiranju fudbalske utakmice koji je objavljen 2020. godine.

Po presudi donetoj 22. februara ove godine, SNS je u obavezi da Kostiću, osim 150.000 dinara, isplati i zakonsku kamatu, počev od datuma presude.

Kostić je svojevremeno napisao tekst o nameštenom rezultatu prijateljske fudbalske utakmice između FK Mineralac iz Vranjske Banje i FK Pavlovac iz istoimenog sela. Klub iz Pavlovca je trebao da izgubi da se tadašnji rukovodilac ne bi zamerio vodećem čoveku kluba iz Banje, predsedniku vranjskog SNS-a i poslaniku Slaviši Bulatoviću.

Nakon toga je usledilo saopštenje u kojem je Kostić nazvan “ljudskim šutom, ološem, ljudskim talogom od novinara, zlonamernim”.

Ovu presudu doživljavam, ne u finansijskom smislu, već isključivo kao satisfakciju za mene i pokojnog urednika Sašu Stojkovića koji smo mnogo toga lošeg pretrpeli od aktuelne vlasti, na čelu sa Srpskom naprednom strankom. Bili smo vređani, nipodaštavani, dobijali pretnje, tako da ova presuda u tom smislu vraća veru u postojanje pravne države i da bahato i grubo ponašanje vlasti ne može da prođe nekažnjeno – kaže Kostić za Južne vesti.

Novinar dodaje da je vest preneo vrlo korektno, ali da je SNS prepoznao da je Kostić saznao istinu o načinu njihove vladavine.

U saopštenju SNS-a je još i pisalo da će ime Slavomira Kostića „biti zauvek upisano u istoriji beščašća kao bednika koji je u svakom trenutku bio spreman da radi protiv svog mesta“, pa i da je “fekalija od čoveka koji se uplašio sopstvenog opstanka na čistom”.

Da Vas podsetimo:  Gaze preko svih

U presudi Trećeg osnovnog suda piše da se tužbeni zahtev tužioca Kostića delimično usvaja, a SNS takođe treba da isplati i troškove parničnog postupka u iznosu od 68.100 dinara.

Srpska napredna stranka dobila je rok od 8 dana da postupi po presudi, pod pretnjom od prinudnog izvršenja.

https://www.juznevesti.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime