Novinar TV „Pink“ novi pomoćnik gradonačelnika Niša

0
2110

U razvoju turizma, jednom od najvećih potencijala Grada Niša, ubuduće će gradonačelniku Darku Bulatoviću pomagati diplomirani ekonomista Zoran Radenković, inače dugogodišnji dopisnik Televizije Pink za jugoistočnu Srbiju. On će prvom čoveku grada pomagati i u „komunikaciji“, jer je krajem avgusta postavljen na mesto pomoćnika gradonačelnika „za turizam i komunikaciju“.

Foto: Google Street View

Odluku o postavljenju Radenkovića potpisao je gradonačelnik 25. avgusta, a juče je objavljeno i u Službenom listu Grada Niša.

Iako se na gradskom sajtu objavljuju različite vesti o aktivnostima gradonačelnika, poput njegovih čestitki prvacima za polazak u školu ili o prijemu “bajkera”, vesti o izboru novog pomoćnika gradonačelnika nije objavljena, već je samo biografija novog saradnika objavljena u odeljku o pomoćnicima gradonačelnika.

U biografiji između ostalog piše da je on diplomirani ekonomista, član informativne redakcije Televizije Pink od 2009. i da je “podržavajući slobodu reči novinarstva, radio kao urednik informativnog programa, urednik redakcije i autor emisija na lokalnim medijima, pripremao i realizovao promotivne kampanje iz oblasti privrede”.

Pomoćnik bez slike

Iako je Zoran Radenković niški novinar i poznato lice iz Dnevnika Televizije Pink, on je tražio da se njegova slika ne objavljuje uz tekst o njegovom imenovanju na novu funkciju.

Bez komentara i objašnjenja

Šta je Radenkovića preporučilo da pomaže gradonačelniku po pitanju turzima i komunikacija, zasad nije poznato.

Nije poznato ni da li je Radenković već stupio na dužnost, kao ni koji će mu biti prvi zadaci u oblastima komunikacije i turizma.

Sam Radenković nije želeo da komentariše svoju novu poziciju u Gradskoj kući, a komentar novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju ni od samog gradonačelnika.

Podsetimo, prema Statutu Grada Niša, gradonačelnik može da ima 5 pomoćnika i Bulatović je tu kvotu ispunio. Pre Radenkovića je na ove pozicije imenovao Dragoslava Pavlovića – za oblast privrede i investicija, Igora Vučića – za finansije i ekonomiju, Nebojšu Ranđelovića – za visoko obrazovanje i saradnju sa akademskom zajednicom i Gorana Đorđevića za oblast nauke i naprednih tehnologija.

Da Vas podsetimo:  Milioni opredeljeni za medije nestali iz budžeta Novog Sada i Pančeva, gradova koji su bili među najvećim finansijerima prorežimskih tabloida i televizija

Autor: M. Z.

cenzolovka.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime