Novinarima otkaz, menadžmentu Ringiera „tim bilding“ u Abu Dabiju

0
896

ringier-zgrada-2Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje od kolega iz Ringier Axel Springera u Srbiji, menadžment ove kuće, nakon što je neposredno pred Novu godinu otpustio oko 15 novinara, sledeće nedelje ide na druženje radi jačanja timskog rada (tim bilding) u Abu Dabi. Da će članovi menadžmenta otići u glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata za UNS je potvrdilo nekoliko radnika ove medijske kuće koji ističu da je to „javna tajna već nekoliko dana“. Podsetimo, oko 15 novinara i medijskih radnika lista „Blic“ dobilo je otkaze krajem decembra 2016. godine.

Neki od njih u ovoj medijskoj kući bili su i više od 15 godina. U junu 2015. godine Kompanija Ringier takođe je nenajavljeno podelila više od 30 otkaza, sa obrazloženjem da je to urađeno „zbog racionalizacije troškova“.

Na pitanje UNS-a da li je tačno da, nakon otpuštanja velikog broja novinara i „racionalizacije troškova“ menadžment Ringiera ide na „tim bilding“ u Abu Dabi, generalna direktorka kompanije Ringier Axel Springer u Srbiji Jelena Drakulić Petrović rekla je da „ne želi da komentariše“ saznanja UNS-a, dok je direktor „Blica“ Veselin Simonović rekao da „ne zna“.

„Ako ide, ja o tome nisam obavešten i ne mogu da komentarišem“, rekao je Simonović.

Međutim, kako izvori UNS-a tvrde, i Veselin Simonović biće sa svojim timom u Abu Dabiju.

K. Kovač

UNS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime