Novo radno mesto u državnom sektoru za supruga gradonačelnice Niša

0
570
Drugo radno mesto dok je supruga na visokim funkcijama; foto: G. P.

Nakon nepune 2 godine, Nikola Sotirovski, suprug gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, promenio je radno mesto, ali je ostao u državnom, to jest javnom sektoru. Iz EPS-a je prešao u Poštansku štedionicu, kako tamo kažu, na mesto pomoćnika direktora Regionalnog centra. Gradonačelnica kaže da ni sada, a ni za 25 godina braka nikada nije uticala na zapošljavanje svog supruga.

Nisu prošle ni pune 2 godine od kada je Sotirovski zamenio Gerontološki centar, gde je radio, kako je ranije rekla njegova supruga, kao sekretar i na neodređeno, niškom Elektrodistribucijom.

Ni tamo se nije dugo zadržao, pa je tako već našao novi, ali opet državni posao. Ovog puta u Poštanskoj štedionici.

Banka Poštanska štedionica, kao banka sa najvećom poslovnom mrežom na tržištu Srbije koju čini 190 ekspozitura organizovanih u šest regionalnih centara, može da potvrdi da je gospodin Nikola Sotirovski novi član našeg tima. Imajuću u vidu dinamičan organski rast Banke u poslednje četiri godine, sistematizacijom iz 2017. godine predviđeno je radno mesto pomoćnika direktora Regionalnog centra – kažu u Poštanskoj štedionici.

Koji su kriterijumi za ovo radno mesto i da li ih Sotirovski ispunjava, ne objašnjavaju, ali kažu da su “sigurni da će i u periodu koji je pred njima zajednički uspešno raditi na daljem razvoju domaće banke”.

Poštanska štedionica je formalno akcionarsko društvo, ali je najveći akcionar i vlasnik Republika Srbija, sa čak 80% akcija. Ostatak u vlasničkoj strukturi imaju Pošta Srbije, Fond PIO i Fond za razvoj.

Tako je ovo druga institucija u javnom sektoru u kojoj Nikola Sotirovski započinje radni odnos u periodu u kojem je njegova supruga na vrhuncu političke moći i u kojem je i sama promenila 2 javne funkcije – načelnica Nišavskog okruga i gradonačelnica Niša.

Da Vas podsetimo:  Socijalno ekonomska farsa

Međutim, ona kaže da ni njena pozicija u Glavnom odboru SNS-a, niti to što je gradonačelnica nije uticalo na zapošljavanje supruga.

Ni na koji način nikada, za 25 godina braka nisam, niti bih uticala na zapošljavanje supruga ili bilo kog člana svoje porodice. Punoletan je, obrazovan, elokventan i sa višegodišnjim iskustvom u radu u stranim privatnim kompanijama i javnom sektoru. Bogata biografija sa odličnim referencama mu je sasvim dovoljna da mu niko, pa ni supruga, nisu u promeni posla potrebni. Pomenuta banka nema nikakve veze ni sa Gradom, niti sa trenutnom funkcijom koju obavljam – rekla je Sotirovski.

Gradonačelnica dodaje i da je njen suprug za 21 godinu staža bio deo 11 menadžmenta i da je suvišan komentar o čestim promenama posla.

Komercijalni poslovi su dinamični, nose fleksibilniji način rada, pa i čestu promenu kolektiva, te ne vidim nikakvu razliku između njega i bilo kog drugog zaposlenog na izvršilačkim mestima (jer on nije funkcioner) sa iskustvom i znanjem koji menja posao, osim činjenice da je muž osobe koja je na funkciji – zaključila je Sotirovski.

Podsetimo, zapošljavanje članova porodice Sotirovski je i sudska tema nakon što je aktuelnu gradonačelnicu opozicionarka iz Stranke slobode i pravde Jelena Milošević optužila da je zaposlila 3 člana svoje porodice u javnom sektoru od kada je i sama na javnim funkcijama.

Sotirovski je Miloševićevu tužila zbog iznošenja ličnih i porodičnih prilika i uvrede.

Na prvom ročištu tvrdnje opozicionarke nisu direktno negirane, a zatražen je i ugovor Nikole Sotirovskog iz EPS-a. Preduzeće ovaj dokument ranije novinarima nije htelo da dostavi i pored zvaničnih zahteva.

*U tekstu je prvobitno greškom napisana funkcija kopomoćnik, što je ubrzo ispravljeno.

A. Stankov

Da Vas podsetimo:  SLUČAJNOST ILI NAMERA- ER SRBIJA OPET VARA PUTNIKE?

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime