Novosađanin vikendicu na Fruškoj gori poklonio deci oboleloj od raka

0
565
Foto: NURDOR, printscreen
Zoran Kocić, koji je zajedno sa svojim ocem sopstvenim rukama sagradio vikendicu od oko 100 kvadrata na Fruškoj gori, odlučio je da je pokloni deci oboleloj od raka.
Kako za 021 kaže predsednica Nurdora Joland Korora, retki su ljudi koji se odlučuju na ovako velike gestove, a Zoran Kocić je imao samo dva zahteva – da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je reč o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa ocem Jovanom.
„Samo su se javili telefonom i rekli da su, nakon dugog razmišljanja šta da rade sa vikendicom, saznali za Nurdor i odlučili da je nama doniraju. Vikendica ima 100 kvadrata, prostire se na placu od devet ari i ima ogromno dvorište, a u njoj Zoran nije boravio devet godina zbog zdravstvenog stanja. Ipak, vrlo je emotivno vezan za vikendicu. Jučerašnji dan nam je svima bio vrlo emotivan, ali lep jer se radi o divnom čoveku kojem smo veoma zahvalni, navodi Joland za 021.
Foto: NURDOR, printscreen
Dvorište je u lošem stanju, ali će se za njegovo sređivanje pobrinuti „Gradsko zelenilo“ o trošku preduzeća. Takođe, mnogi volonteri već su se javili da poprave instalacije kako bi ova vikendica mogla da se koristi za boravak mališana.
„Ima puno posla pred nama sa novom donacijom, ali mi smo i bolnicu sagradili – što ne bismo i jednu vikendicu renovirali?“, podseća predsednica Nurdora.
Gorica Nikolin
Izvor: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime