O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (103)

0
957

Elizabet Ren u izveštaju o Kosovu kaze:

”Suprotno situaciji u ostalim delovima Srbije tamošnje stanje daje mnogo razloga za duboku zabrinutost” i precizira da je glavni uzrok tome terorizam albanskih separatista.

elizabet-ren
Elizabet Ren

Pored ostalog je navedeno da se u prvim nedeljama ove godine dogodilo više napada na srpske vlasti, uključujući i policiju i da je u tim napadima stradalo više ljudi.

U izveštaju piše da je odgovornost za te napade preuzela takozvana ”Armija za oslobođenja Kosova” i podseća da je policija uhapsila stotinak ljudi osumnjičenih da su pripadnici te terorističke organizacije i da je prilikom hapšenja kod njih pronađena veca količina oružja i eksploziva. (03.03. 97.)

Beriša o navodnoj pretnji od „Velike Srbije“

Predsednik Albanije Sali Beriša pokusao je u intervjuu koji danas objavljuje nemački nedeljnik ”Špigel” da odvrati pažnju javnosti sa sadašnjih žestokih nemira u njegovoj zemlji.

berisa
Sali Beriša

Potežući i podgrejavajući pitanje Kosova govorio je o navodnoj pretnji od ideje ”Velike Srbije”, navodeći da se zalaže za ”kompromis” na Kosovu i protivi nasilnom prekrajanju granica.

Upitan o albanskom terorizmu na Kosovu i grupama koje ga sprovode, Beriša je odgovorio da on ”ne veruje da su to uopšte Albanci”, poturajući da se tu, možda, radi o ”Arkanovim paravojnim snagama”.

Rekao je da u slučaju žešćeg obračuna srpskih vlasti sa teroristima na Kosovu negova zemlja neće sedeti skrštenih ruku. ”Mi moramo svim sredstvima pomoći one koji pružaju otpor”, rekao je Beriša dodajući da se radi o pripadnicima istog naroda. (YU 03.03. 97.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime