O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (105)

0
1670

UN su danas saopštile da suspenzija hrvatskih policajaca, zbog incidenta prošlog meseca u Mostaru, nije dovoljna i trazi da oni budu optuzeni. Prema nacinjenim snimcima, na koje se pozvao portparol UN Mekdauel, hrvatski policajci su pucali u leđa ljudima koji su bežali. ”Mi želimo da oni budu optuženi”, rekao je Mac Dauel. (YU 06.03 97.)

seselj-vucic-mala-700x400Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas da najnoviji teroristički napadi ka Kosmetu predstavljaju ”izraz nemoći šiptarskih separatista, koje Amerikanci guraju na oružani ustanak”. (YU 06.03 97.)

HDZ Tuzle upozorila je, u saopštenju za javnost, sve Hrvate da federalni partneri, muslimani, imaju nameru da kroz delovanje raznih građanskih udruženja i foruma, na perfidan način ponište konstitutivnost hrvatskog naroda. Tuzla je sredina gde su opozicione stranke i forum građana Tuzle u stvari produžena ruka muslimanske SDA, što kod Hrvata izaziva odbojnost i suzdržanost prema tom udruženju. Hrvati strahuju od deklaracije ”jedan čovek jedan glas”, sto u prevodu znaci dominaciju većinskog muslimanskog naroda ili, pak, uvođenje na mala vrata nove ”bosanske nacije”. Mnogi Hrvati prodaju svoje kuće i odlaze iz tuzlanskog kantona zbog školovanja svoje dece jer su muslimanske prosvetne vlasti zabranile upotrebu hrvatskog jezika u školama. (YU 06.03 97.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime