O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (113)

0
619

2016-02-05_211127Muslimani u poslednje vreme masovno zaposedaju srpska imanja i kuće u okolini Mostara, koje im dodeljuje armija BiH za zasluge u proteklom ratu, navode Hrvati koji žive na tom području.

U prigradska naselja Zalik i Vrapce i 8 sela na području Bijelog polja, od januara o.g. doselilo se 3000 muslimana većinom iz Jablanice, Drežnice i Ostrošca.

U tim naseljima, pre rata, vise od 80 posto stanovništva činili su Srbi.

Muslimani i hrvati iz Mostara i okoline proterali su oko 45.000 Srba i uništili njihove kulturno istorijske spomenike i sve ono sto je svedočilo o vekovnom prisustvu srpskog naroda na tom području.

Bivši američki diplomata Dž. Keni koji je pre pet godina zahtevao da njegova zemlja bombarduje Srbe u Bosni i strateske objekte u Srbiji, upravo je izjavio u Bonu da su SAD učinile, pod uticajem Nemačke, veliku grešku, time što su priznale dve separatističke jugoslovenske republike Hrvatsku i Sloveniju.

Keni je, istupajući u Bonu pred većom grupom domaćih i stranih novinara, doslovno rekao da je prerano priznanje Hrvatske i Slovenije, na kome je uporno insistirala Nemačka, doprinelo razbuktavanju krize na prostoru prethodne Jugoslavije.

Saopštio je da je njegova zemlja imala progrešan pristup i u konfliktu na području Bosne, jer su sudbonosne odluke donete pod pritiskom neobjektivnih medija, a na osnovu stanja u toj bivšoj centralnoj jugoslovenskoj republici.

Umesto da doprinese smirivanju rata u Bosni, na samom početku sukoba, američka administracija je, tvrdi Keni, duboko zagazila u konflikt, jer su zvaničnici prevashodno vodili računa šta govore mediji, koji mnoge ključne događaje nisu prikazivali na istinit način. (YU 11.03.1997.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime