O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (116)

0
924

Direktor Muzeja genocida u Beogradu Milan Bulajić ponudio je dokaze koji negiraju navode iz optužnice Haškog tribunala protiv pukovnika Vojske Jugoslavije Veselina Šljivancanina za naređivanje navodnog ubistva 261 Hrvata u Ovčari, kod Vukovara.

Milan-Bulajic-01
Milan Bulajić

Bulajić je proveo istragu na licu mesta i nepobitno utvrdio da su sa spiska od 261 navodno ubijenog Hrvata u Ovčari, njih šestorica sahranjeni na Starom i Novom groblju u Vukovaru, dok su dvojica poginula u borbama na frontu, a trojica su jos uvek živi, o čemu postoji i potvrda Jugoslovenskog Crvenog krsta, odnosno njegove Službe traženja.

Bulajić je upozorio da će pukovnik Šljivančanin uskoro biti izručen Haškom tribunalu, „ukoliko pravosudni organi SRJ ne preduzmu odgovarajuće mere“. /SR 12.03.1997./

***

Savet bezbednosti UN zatražio je juce hapšenje trojice hrvatskih policajaca odgovornih za pucnjavu u kojoj je jedan musliman poginuo a 34 osobe povređene 10. februara ove godine na muslimanskom groblju u hrvatskom delu Mostara – javlja AFP.

U deklaraciji, usvojenoj konsenzusom, 15 članica Saveta bezbednosti „energično osuđuje umešanost policajaca iz zapadnog Mostara u incident od 10. februara“. /SR 12.03.1997./

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime