O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (125)

1
1069

ovk-uck-terorista-napad-foto-profimedia-1451742888-659377ORUŽJE IDE NA KOSOVO

Albanci sa Kosova uveliko koriste anarhiju u Albaniji za kupovinu velikih količina oružja i municije opljačkanih iz skladišta albanske armije.

Britanski izveštači iz regiona javljaju da je reč o velikom otimanju vojnog materijala, koje preti da „zapali nove vatre u susedstvu Albanije“.

Prema izveštaju u jućerašnjem londonskom „Tajmsu“ u Draču, na jugu Albanije, Albanci sa Kosova su viđeni kako za tri stotine dolara kupuju više od deset automatskih pušaka i pun kamionet municije.

„Nema sumnje da će Oslobodilačka Armija Kosova biti u stanju da ovo oružje doturi preko planinskih staza, u dolinu Crnog Drima, kako bi naoružala svoj rastući gerilski pokret na Kosovu“, stoji u tekstu.

(Večernje novosti, 18.3.1997.)

Nastaviće se…

1 KOMENTAR

  1. Da li vi stvarno mislite da su to bile obicne pljacke magacina sa oruzjem? Kako bi Srbija reagovala da nije bilo “ anarhije u susednoj Albaniji “ a oruzje zaplenjivano prilikom prenosenja na Kosmet? Kao sto postoji tzv “ pranje novca “ ( iako ima serijske brojeve ) tako se “ pere “ i oruzje i to bas ovakvim (ne)prilikama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime