O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (132)

0
976

2016-04-06_152549„Vukovar je bio probni model etničkog čišćenja Srba za stvaranje samostalne hrvatske države bez Srba i u njemu je počelo, izvršeni su stravični zločini nad Srbima.

Haški tribunal, na osnovu istrage koju su njegovi istražitelji vodili u Vukovaru deset meseci, raspolaže neoborivim dokazima o organizovanom državnom teroru nad Srbima.

Očekujemo da će uskoro podići prve optužnice.

Jer, ako se ništa ne preduzme protiv počinilaca, takozvana mirna reintegracija ove oblasti u Hrvatsku biće samo sinonim za novo etničko čišćenje i nove zločine, pošto se ostavlja mogućnost da se počinioci vrate i završe zločine“, rečeno je na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Direktor Informacionog centra Srpskog sabora iz Beograda prof. dr Vojin Dabić je precizirao:

„Za prvo etničko čišćenje i zločine odgovorna je hrvatska država, ali za eventualno novo etničko čišćenje i sve što se bude dešavalo odgovornsot će snositi međunarodna zajednica i general Klajn.“

Dabić je dodao da Haški tribunal raspolaže konkretnim i neoborivim dokazima da je hrvatski državni vrh organizovao i vodio državni teror protiv Srba i da je u sve bio upućen i sam predsednik Tuđman.

Informacioni centar poseduje dokumentaciju i dokaze za preko deset hiljada Srba ubijenih od strane Hrvata, ali je pitanje da li će se ikada znati koliko ih je tačno ubijeno.

(Večernje novosti, 23.3.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime