O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (144)

0
619

abdicPošto je punih 308 dana proveo u ćelijama muslimanskih zatvora u Sanskom Mostu i Bihaću, Srbin Aleksandar Saša Bajrić iz Prijedora od juče je slobodan.

Međunarodni sud u Hagu odbacio je sve navode optužnice muslimanskih vlasti kao lažne i naložio da Bajrić, uhapšen pre godinu dana pod lažnom optužbom da je vršio ratne zločine nad muslimanskim civilima, bude pušten na slobodu.

Alun Roberts, portparol međunarodnih snaga, juče je u Banjaluci rekao da su Bajrića u zatvoru prebijali muslimani. On je dodao da se u zatvoru u Bihaću još nalaze i šest muslimana simpatizera Fikreta Abdića i dvojica Srba.

(VN. 27.3.1997.)

Uzročna žarišta konflikta u BiH mogu da budu za neko vreme prigušena, ali Dejtonskim sporazumom nisu prebrodjene osnovne interesne suprotnosti izmedju RS i Federacije BiH /FBiH/ – smatra Mari-Žanin Kalić, autorka nekoliko knjiga i niza publikacija o ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Podsećajući da u istoriji nije poznat primer održavanja mira protiv volje zaraćenih strana, Kalićeva u uglednom mesečniku „Sveska za nemačku internacionalnu politiku“iznosi stav da zajednički život RS i FBiH nema perspektivu.

/SR 29.3.1997./

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime