O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (151)

0
1366

bil-klinton-srbija-bombardovanje-afera-1396213311-471077Predsednik  SAD Bil Klinton primio je prošle nedelje predsednika Predsedništva BiH Aliju  Izetbegovića, političara koji je spojio nespojivo: posle nagrade za zasluge za islam i  privrženost  džihadu, dobio je i nagradu za – demokratiju.

Prvo odličje uručila  mu je u aprilu 1993. godine Saudijska Arabija, a drugo je 25. marta ove godine dobio od američkog Centra za demokratiju.

Nagradu  za demokratiju, piše u obrazloženju, Izetbegović je zaslužio zato što je „posle 43 meseca ratovanja, septembarskim izborima 1996. godine pomerio Bosnu u pravcu multietničkog i demokratskog društva“.

Iz ovoga se nameće zaključak da je Izetbegović  ratovao 43 meseca da bi dzihadom, muslimanskim svetim ratom, uveo  u BiH demokratiju i od Bosne napravio multietničko društvo.

Zbog toga je, po ovoj logici, iz Bosne proterao gotovo 500.000 Srba i više od 100.000 Hrvata. Zato je osnivao i koncentracione logore, kao onaj u Čelebićima, koji je dva puta posećivao i u kojem su počinjeni brojni ratni zločini protiv  civilnog stanovništva srpske nacionalnosti.

Njegova borba za „multietničko društvo“ rezultirala je pogibijom 7.500 Srba civila, rušenjem pravoslavnih i katoličkih bogomolja,  razaranjem desetine sela i gradova u BiH.

Svoju političku opredeljenost, uostalom najbolje je  iskazao sam Izetbegović u knjizi „Islamska deklaracija“ u kojoj, pored ostalog, piše:

„Izvesno  je da postoji nespojivost islama s neislamskim sistemima.

Ne može biti ni mira, ni koegzistencije između islamske religije i neislamskih društvenih i političkih institucija.“

Islam, kaže  sam  Izetbegović,  isključuje pravo ili mogućnost  delovanja bilo koje druge ideologije na svom prostoru.

Da je predsednik Predsedništva BiH i predsednik muslimanske Stranke demokratske akcije i posle 43 meseca ratovanja ostao dosledan uverenjima iz svoje „Islamske deklaracije“ govori i ovaj primer:

Na predizbornom mitingu, održanom u Grepku kod Goražda 5. septembra 1996. godine govorili su Izetbegović i imam Džemal Grade.

Da Vas podsetimo:  Beograd digitalizuje i sahrane, paljenje sveće onlajn, veb spiker čita omaž preminulom

Izetbegović je tada optužio  svet da je deo BiH ostavio „pod čizmom zulumćara“, a imam je poručio: „Džihad  je  naš put, naš spas.

Kuran je naš jedini ustav.“

Jednom rečju, Izetbegovićeve zasluge za islam i privrženost dzihadu su nesporne.

A što se tiče demokratije i razloga koji su rukovodili američki Centar za demokratiju da mu dodeli godišnju nagradu, oni  samo naizgled nisu jasni.

(VN. 28.3.1997.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime