O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (161)

0
972

ARHITEKTE ETNIČKOG ČIŠĆENJA

Na pretposlednjem javnom nastupu pred nedeljne izbore, Srpska narodna stranka (SNS) iz Zagreba je izrazila svoje sumnje u legalnost izbora, ukazujući da se ni ovog puta nece znati ko sve glasa i gde moze da glasa.

Milan_Đukić
Milan Đukić

Kako je naveo predsednik stranke Milan Đukic, Srbi koji su izbegli u SRJ, a hrvatski su državljani, ne mogu izaći na izbore, dok će sa druge strane, hrvatske izbeglice iz BiH, koje su naseljene u srpske kuće po Krajini, na tim područjima osigurati pobedu Hrvatske demokratske zajednice.

U SNS su i dalje skeptični prema mogućnosti mirne reintegracije područja Untaesa, a na takav zaključak ih navode iskustva sa ponašanjem hrvatskih vlasti u Krajini.

Napominjući da „jos ni u jednoj uništenoj opštini nije utvrđena šteta“, i da se „nigde u svetu ne može dogoditi da se niko ne pita gde je nestala petina zemlje, ko su ti koji su je uništili i koji su to omogućili“, Đukić je zaključio: „Troje arhitekata etničkog čišćenja zreli su za Hag – ministar obnove Jure Radić i potpredsednici vlade Ivica Kostić i Ljerka Mintas- Hodak.

Za srpski narod bi oni prvi trebalo da idu u Hag, jer oni su ti koji preduzimaju službene korake u ime vlasti u ostvarivanju etničkog čišćenja Srba u Hrvatskoj.“

(Politika, 9.4.1997.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime