O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (168)

0
884

sunday-tel-vendor_1817978c„MIROVNJACI“ – ŠPIJUNI

Najveći broj posmatrača iz Evropske unije, koji su bili za vreme građanskog rata u  Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u stvari su profesionalni obaveštajci,  tvrdi londonski  „Sandej  telegraf“.

Iza belih odela posmatrača i zvanično humanitarne i mirovne misije krio se „prljavi  trik“ međunarodne zajednice, o kome se tek sada počinje javno govoriti, konstatuje londonski list.

Problem je utoliko veći što su se ti „mirovni posrednici“ stavili na stranu Hrvata i muslimana i tajno ih snabdevali  oružjem  i novcem, što je, u osnovi,  produžilo  ratna stradanja i dovelo do još većeg broja ljudskih žrtava.

U tom poslu su, ističe list, prednjačili predstavnici Nemačke i njihovi obaveštajci koji su, pod zaštitom EU, izvodili tajne akcije doturanja oružja i novca muslimanima i Hrvatima.

Britanija je tokom krize u Bosni nastojala  da bude principijelna i neutralna i zbog toga je najviše od same Nemačke javno optuživana da je prosrpski orijentisana, što se  sada  pokazuje kao namera Bona da prikrije svoju umešanost na drugim stranama.

(Večernje novosti, 21.4.1997.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime