O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (177)

0
950

colicMUSLIMANSKI APETITI – CELA BOSNA

”Ne mogu muslimani da svoju vojsku nazivaju armijom BiH, jer time grubo krše Dejtonski sporazum i drsko stavljaju do znanja da je njihova pretenzija stavljanje pod totalnu vojnu kontrolu čitave BiH“, kaže načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske, general major Pero Čolić, dodajući da je srpska strana u više navrata poslednjih dana to stavila do znanja međunarodnim predstavnicima.

Zna se da postoji vojska RS i muslimansko-hrvatska vojska u Federaciji BiH, i nigde u Dejtonskom sporazumu ne piše da postoji armija BiH, precizira Čolić.

On ukazuje da muslimani pripremaju sopstveno javno mnjenje kroz medijsku kampanju, smotre jedinica i „istorijske časove“ koje organizuju deci po školama, ulivajući im, pre svega, veliku dozu neprijateljstva prema Srbima.

Kroz povratak izbeglica, posebno u regionu Prijedora i Banjaluke, muslimani nastoje da realizuju i deo vojne strategije, koristeći američki program „Opreme i obuke“ i nekontrolisano naoružanje.

To rade mimo svih dogovora i ne propuštaju da kroz razne „vežbe“ demonstriraju silu. Sve je to, ocenjuje Čolić, deo priprema muslimana da silom stvore islamsku državu i od teritorije Republike Srpske.

(Večernje novosti, 22.4.1997.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime