O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (179)

0
945

mercep1_08-jpg-688x388_q85_crop_upscaleUMESTO U HAGU MERČEP U GRADSKOJ SKUPŠTINI

„Vukovarski Napoleon“, Tomislav Merčep iz sela Bogdanovci kod Vukovara, prolivao je nedužnu krv srpskih civila tokom 1991. godine u Vukovaru, kasnije u Pakračkoj poljani, sve do Gospića, i kao „iskreni domoljub i dragovoljac domovinskog rata“ primio je iz ruku predsednika Tuđmana odlikovanje za „pokazanu hrabrost“.

Krvnik Merčep, umesto da bude na optuženičkoj klupi u Hagu za ratne zločine počinjene na prostorima prethodne Jugoslavije, sedeće u poslaničkoj klupi Gradske skupštine Vukovara.

Administrator UN za Sremsko-baranjsku oblast, američki general Žak Klajn i čitava međunarodna zajednica omogućili su da se zločinac kalibra Tomislava Merčepa kandiduje i učestvuje na izborima u Srpskoj oblasti 13. i 14. aprila.

„Nezavisna lista za Vukovar“ Tomislava Merčepa osvojila je u Vukovaru 12, 69 odsto glasova i najavila koaliciju sa Tuđmanovom Hrvatskom demokratskom zajednicom, koja je dobila 40, 32 odsto glasova.

Time je znatno ugrožen apsolutni pobednik na ovim izborima, Samostalna demokratska srpska stranka, na čelu sa dr Vojislavom Stanimirovićem, koja je osvojila 46, 99 odsto glasova.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime