O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (226)

2
1112

416-589_Page_0177„Feral tribjun“ o iseljavanju Srba

Projekat „takozvanog humanog preseljavanja“ stanovništva iz istočne Slavonije ulazi u završnu fazu, a etničko čišćenje ulazi u „nežnije vode“, odmah posle formiranja „agencije za posredovanje u prometu određenim nekretninama“ hrvatske vlade, piše splitski nedeljnik „Feral tribjun“.

Prema nekim procenama, čak 20 odsto srba koji su posle operacije „bljesak“ i „oluja“ našli utočište u istočnoj Slavoniji ima nameru da konačno napusti Hrvatsku, prenosi splitski nedeljnik.

U tekstu pod nazivom „agencija za humano preseljenje“, navodi podatak da su se, proteklih godina, srpske kuće od 100 kvadratnih metara, prodavale u Istri za 25 do 30 hiljada maraka, dok su cene stanova niže za 50 odsto u odnosu na predratne.
List ocenjuje da“ ne treba puno pameti“ da se zaključi da će se većina Srba odlučiti za „vrapca u ruci“, odnosno za Tuđmanov novac, umesto povratka kućama, odnosno „goluba na grani“.

(Politika, 13.5.1997.)

Nastaviće se…

2 KOMENTARA

  1. U dokumentarnom raportu “ Euronews“ iz 1995,jedan deo zapdnih medija je objavio da je veliki broj Srba iz Kninske Krajine i istocne Slvaonije bio proteran iz Hrvatske i da se plasio prelaska preko B i H prema Srbiji. Te reportaze sam snimio na CD i jos su u mome posedstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime