O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (31)

0
1178

08.09.1996. Kisindžer za podelu Bosne

dzihadT e l a v i v (Tanjug) – fundamentalističke organizacije Hamas, Hezbolah i islamski Džihad osnovale su, uz pomoć iranskog novca, centre za obuku u Bosni, javlja dopisnik izraelskog lista „Globus“ iz Vašingtona, pozivajući se na izjave službenika NATO i zapadnih diplomata.

Izveštaj o osnivanju takvih centara kosi se sa izjavama američke administracije da je Bosna prekinula obaveštajne i vojne veze sa Iranom, konstatuje list. Takva izjava je bila usmerena na pripremanje terena za slanje oružja i druge vrste pomoći Bosni, što se ne može ostvariti sve dok postoje veze sa Iranom.

Tri islamske fundamentalističke organizacije su, zajedno sa tajnom policijom Bosne, direktno umešane u sprovođenje taktike političkog terora nad protivnicima vladajuće islamske partije, sa čime je upoznat i Izetbegović, tvrdi izraelski dopisnik, pozivajući se na izjave službenika NATO i zapadnih diplomata.

Novac za akcije islamskih fundamentalista daje Iran, a transferiše ga jedan sudanski lekar, stanovnik Beča. Pomoćnik bosanskog ministra za odbranu h. Čengić glavni je „kum“ terorističkih organizacija u Bosni, zaključuje se u članku.

08.09.1996. Bosna: razmena zarobljenika

Kisindžer za podelu BosneD o b o j (Tanjug) – muslimani su na Paljeniku, mestu na planini Ozren, zapalili i minirali posmrtne ostatke 23 srpskih boraca koji su prošle godine poginuli prilikom muslimanske ofanzive na Ozren i Vozuću, izjavio je danas član državne komisije za razmenu zarobljenika za područje Ozrena i Doboja B. Marušić.

„To je jedinstven primer u našoj dosadašnjoj praksi da smo zatekli popaljene leševe srpskih boraca i civila koji su bili pripremljeni za evakuaciju sa Paljenika“, precizirao je Marušić.

Muslimani su ovim postupkom prekršili dogovor o razmeni zarobljenika, postignut u Sarajevu između Krajišnika i Muratovića.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime