O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (34)

0
1032

gali-2Umro britanski vojnik pretučen u Hrvatskoj

19.09.1996. S a r a j e v o (Tanjug – AP) ‑ Britanski vojnik koji je pretučen u incidentu koji se dogodio 7. septembra u Splitu, umro je u jednoj engleskoj bolnici, saopštio je juče portparol IFOR B. Budro o incidentu za sad ništa više nije saopšteno, osim da IFOR i lokalna hrvatska policija vode istragu.

Umro britanski vojnik pretučen u HrvatskojBudro je, takođe, saopštio da je nesrećnim slučajem, u utorak, izgubio život 29‑godišnji inženjer R. J. Branzan iz sastava rumunskih snaga IFOR. Nesreća se dogodila dok su vojnici IFOR radili na izgradnji jednog puta nedaleko od Goražda. Rumunski vojnik je vozio buldožer, koji se prevrnuo i survao niz liticu u reku.

Prema podacima koje je Budro izneo, u proteklih deset meseci koliko traje misija IFOR u Bosni, život su izgubila, 42 pripadnika međunarodnih snaga, ali je najviše njih stradalo od mina i u saobraćajnim nesrećama.

Hrvatska – zakon o amnestiji

19.09.1996.

B e o g r a d (Tanjug) ‑ Najnoviji hrvatski predlog zakona o opštoj amnestiji upućen Saboru nije u duhu sporazuma potpisanog između SRJ i Hrvatske, izjavio je predsednik komiteta za zaštitu prava i interesa raseljenih lica i povratak u zavičaj V. Mikelić.

„Osnovna primedba se odnosi na tačku četiri predloženog zakona koja ostavlja diskreciono pravo i ocenu javnog tužioca Hrvatske da može uložiti žalbu na svako rešenje o amnestiji posle čega se amnestija stavlja van snage, odnosno lice se privodi i ponavlja se suđenje u njegovom prisustvu“, rekao je Mikelić.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime