O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (46)

1
1265

drvarBosanski Hrvati onemogućili povratak srpskih izbeglica

14.10.1996.

S a r a j e v o (Tanjug-AP) Bosanski Hrvati sprečili su grupu od oko 250 Srba da se vrate u svoje domove u Drvaru, odakle su izbegli pred muslimansko hrvatskom vojnom ofanzivom prošle godine, javljaju danas agencije.

Portparol UNHCR M. Niberg potvrdio je da je operacija povratka izbeglih Srba u Drvar bila organizovana u saradnji sa UNHCR, službama visokog predstavnika međunarodne zajednice za Bosnu K. Bilta i policijom UN.

Lokalno stanovništvo i pripadnici vojnih snaga bosanskih Hrvata (HVO) su juče blokirali put u selu Poljice, nadomak Drvara, i onemogućili konvoj od pet autobusa da stigne u grad. Posle pet sati neuspešnih pregovora sa lokalnim vlastima, Srbi su se vratili u Banja Luku, odakle su krenuli na put.

Niberg je dodao da su bosanski Hrvati već odbili tridesetak molbi koje su podneli Srbi u želji da posete svoje domove.

Nastaviće se…

1 KOMENTAR

  1. Nisam našla tekst koji me interesuje, ali volela bih da mi odgovori. Radi se o kazni bivšoj ministarki Jasni Matić. Kaznu neću da komentarišem ali me interesuje da li ukradani novac ona treba da vrati. Tu bi trebala da se zaračuna i kamata od datuma krađe do datuma povraćaja novca. Ako ne treba, onda me ne čudi što ovi današnji političari (a i oni prethodni) toliko uništavaju ovu državu, narod, …

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime