O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (57)

0
613

HDZ traži nove izbore u Mostaru

17.10.1996. B e o g r a d (Tanjug) Gradski odbor HDZ zatražio je od šefa misije OEBS u BiH R. Frovika da povuče svoju raniju odluku o neraspisivanju novih lokalnih izbora u Mostaru, javlja hrvatski radio.

Zvonimir Čičak
Zvonimir Čičak

Predsednik gradskog odbora HDZ Mostara M. Puljić zahteva od Frovika da građanima Mostara omogući ponovni izlazak na glasanje kada budu izbori u svim ostalim gradovima i opštinama BiH.

Helsinški komitet: oslobođeni Srbi ponovo uhapšeni

18.10.1996.

Z a g r e b (AP) Hrvatski ogranak Helsinškog komiteta je saopštio da su najmanje dva Srbina koji su nedavno pušteni iz zatvora u skladu sa zakonom o amnestiji, ponovo uhapšeni i optuženi za ratne zločine.

U skladu sa zakonom o amnestiji, 88 Srba, koji su bili optuženi za oružanu pobunu protiv Hrvatske, pušteno je iz hrvatskih zatvora ovog meseca. Oko 100 Srba koji su optuženi za ratne zločine još nije oslobođeno. Neki od amnestiranih su otišli za Jugoslaviju, dok su ostali odlučili da ostanu u Hrvatskoj.

Hrvatski ogranak Helsinškog komiteta je izjavio da su V. Korać i M. Vignjević ponovo uhapšeni i optuženi za ratne zločine. Obojica su iz okoline Karlovca.

„Bojimo se da ce biti više ovakvih slučajeva“, izjavio je sef hrvatskog ogranka I. Z. Čičak. On je dodao da ta organizacija pokušava da potvrdi još tri ili četiri takva slučaja.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime