O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (63)

0
1272

„Okrugli sto“ o Srbima u hrvatskoj

20.10.1996. Na skupu, kojem su prisustvovali mnogobrojni naučni, politički, društveni i javni radnici, a prvi put i predstavnici hrvatske vlasti, navedeno je da je iz Hrvatske u proteklih pet godina izbeglo oko 400 hiljada Srba. Prema podacima iznetim u raspravi, u Hrvatskoj je ostalo svega dva do tri odsto Srba u ukupnom broju stanovništva Hrvatske.

feljton-ndh-vojska-vodi-nar_620x0

Ustaše vode na klanje srpsku nejač sa Kozare

Stvaranje uslova za suživot, sudeći po raspravama na ovom skupu, neće ići ni brzo ni lako, ali se očekuje, posebno od međunarodne zajednice, da se više angažuje da se obezbede ljudska i nacionalna prava Srbima u Hrvatskoj.

U Zagrebu je u radu „okruglog stola“ učestvovalo i devet predstavnika Helsinškog odbora i nevladinih organizacija iz Beograda.

Naravno, nije potrebno da se posebno naglašava da danas, nakon dve decenije, u Zagrebu nema nikakvih „okruglih stolova“ na kojima bi se razmatralo pitanje prognanih Srba iz „Lijepe njihove“. Zapravo, Hrvati su rešili srpski „problem“ tako što su dovršili onaj genocidni posao koji su započeli u Drugom svetskom ratu.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime